18.05.2022
Esti unul dintre parintii care tresare atunci cand aude cuvantul „hepatita”? Medicul pediatru Dorina Agachi iti explica care sunt simptomele si masurile in cazul contractarii unei asemenea infectii hepatice „Sunt trei masuri de baza....” - VIDEO

Vara e la cativa pasi, ceea ce inseamna ca vin caldurile si soarele puternic. Despre cum sa avem grija de micutii nostri in aceasta perioada a discutat in cadrul emisiunii O Seara Perfecta medicul pediatru Dorina Agachi.

O noua veste care ingrijoreaza tot mai mult parintii este noua versiune a hepatitei. 

Experta afirma ca notiunea de hepatita inseamna inflamatie, un proces infectios de suferinta a ficatului, iar aceasta se manifesta prin unele caracteristici care nu pot fi intalnite la ale enetoviroze: „Nu e ceva nou. Hepatita a existat de-a lungul anilor, nu se inventeaza bicicleta. Sunt cateva simptome care sunt caracteristice hepatitei, acesta sunt: urina intunecata, de culoarea coca-cola, acel scaun alb, efectiv fara culoare, nu un scaun mai deschis la culoare care se poate intalni in orice alta enteroviroza. Trei - sindromul icteric cutanat, atunci cand copilului i se ingalbenesc ochii sau mucoasa ochilor.” 

Aceasta a evidentiat 3 masuri de baza pentru a preveni hepatita: „Numaidecat sa-si spele mainile. Obligatoriu, de fiecare data cand vor sa bage ceva in gura trebuie sa spele si si acele fructe, legume cumparate, care au trecut prin multe maini si depozite. Si nu in ultimul rand, sa fie precauti in locurile publice precum baile si alte suprafete.”, spune experta.

Este o bomba de energie si face chef oriunde merge! Dianna Rotaru a surprins toti localnicii intr-un restaurant din Grecia. Vezi ce a facut prezentatoarea - FOTO/VIDEO

Pentru ca vine sezonul cald, parintii sunt foarte confuzi despre cum ar trebui sa isi imbrace copilul. Unii ii imbraca foarte gros pentru ca dimineata e mai rece, iar altii din contra ii imbraca subtire pentru ca in timpul zilei e foarte cald: „Calea de transmitere sau de contractare a unei eventuale raceli este gale de gauri, nas, urechi, gura. In momentul in care noi punem doua sau trei straturi noi doar impiedicam acea termoreglare sanatoasa a copilului, pentru ca el va fi activ si se va incalzi, iar caldura din corpul nostru trebuie exteriorizata fie prin acea evaporare, convectie etc...”, avertizeaza experta.

Horoscop 18 mai 2022. Nativii care vor impresiona la locul de munca. O singura zodie are noroc in dragoste

Totodata, Dorina evidentiaza faptul ca sunt mai favorabile plimbarile pana la 11 dimineata si dupa 5 seara.

Sursa FOTO: Instagram 

Articole din aceeasi categorie