Acest plan are la baza cartea The Coffee Lover’s Diet, scrisa in 2017 de Dr. Bob Arnot si presupune consumul de cel putin trei cafele pe zi, datorita continutului ridicat de antioxidanti precum polifenoli, cunoscuti pentru reducerea riscului numeroaselor afectiuni precum diabetul de tip 2 si anumite cancere. De fapt, poti consuma cate cafele doresti, fie ca sunt normale sau decaf, cata vreme sunt cel putin trei la numar.
Dr. Arnot mentioneaza in cartea sa capacitatea pe care cafeaua o are de a schimba apetitul, de a reduce absorbtia de grasime, de a accelera metabolismul, de a imbunatati circulatia si de a arde grasimea. De asemenea, atentioneaza sa se evite consumul de zahar, lapte, frisca pentru ca toate acestea reduc absorbtia de polifenol. Totodata vorbeste si despre boanele de cafea care sunt, de fapt, fructul arborelui de cafea. Astfel, recomanda sa optam pentru cafea care provine din regiuni cu altitudini mari, bogate in sol vulcanic si din apropierea ecuatorului. Etiopia, Kenya, Columbia si Brazil se claseaza pe primele locuri.
Pe langa cele trei cafele pe zi, planul alimentar ar trebui sa fie ca oricare altul care presupune scaderea in greutate. Mai exact, trebuie sa evitam carbohidratii rafinati, alimentele procesate si sa urmam mai degraba o dieta mediteraneana, cu un consum de 1500 de calorii pe zi.
Dieta cu cafea: este eficienta in procesul de slabire?
Asadar, este sau nu dieta cu cafea eficienta? Raspunsul este da, dar cata vreme se respecta regulile de dieta. Gustarile nesanatoase pot fi inlocuite cu cafeaua neagra, dar alaturi de un plan alimentar echilibrat, corpul nu va fi deprivat de nutrientii necesari. In plus, cafeaua ofera energia zilnica de care ai nevoie. In cazul anumitor persoane, cafeaua poate fi insa un declansator al iritatiilor digestive, problemelor de inima sau arsurilor de stomac. De altfel, prea multa cofeina poate duce la cresterea tensiunii, aparitia anxietatii, a palpitatiilor, deshidratare si lipsa somnului.
Sursa foto: Google.com