09.10.2024
De ce nu ai poftă de mâncare dimineața? Larisa Paneș, medic gastroenterolog: „Nu este bine deloc” - VIDEO

În cadrul emisiunii iSănătate, Larisa Paneș, medic terapeut și gastroenterolog, a subliniat rolul esențial al micului dejun pentru sănătatea noastră.

„Vreau să vorbim despre foamea de dimineață sau despre lipsa foamei. Credeți că este bun acest lucru? Despre ce ne poate vorbi lipsa foamei?”, a întrebat Vlada Mardari, prezentatoarea emisiunii iSănătate.

Pentru o viață sănătoasă și plină de energie: top 9 alimente care conțin potasiu - FOTO

Larisa Paneș explică faptul că dimineața este important să persiste pofta de mâncare:

 „Într-adevăr, foarte mulți pacienți vin și spun că ei nu mănâncă de dimineață pentru că, nu au poftă. Nu este bine deloc. Dacă noi am luat cina la ora 19:00- 20:00, dimineața obligatoriu trebuie să fie micul dejun. Nu trebuie să fie cu de-a sila, trebuie să fie cu poftă”.

„După ce ne trezim, peste 10-30 de minute trebuie să apară pofta de mâncare. Asta în cazul unui om sănătos. Dacă nu este așa, trebuie de găsit cauza. Se întâmplă că masa la cină este prea copioasă sau prea târzie, sau facem combinații nesănătoase și astfel dimineața nu avem poftă de mâncare”, a continuat ea.

Moment neașteptat în studio la „Gusturile se Discută”! Iulia Deliu a fost emoționată până la lacrimi de ziua ei de naștere: „La cei 34 de ani, mă simt împlinită” - VIDEO

Un motiv al lipsei poftei de mâncare dis-de-dimineță ține de ora la care luăm cina. „Este bine de făcut și un check up general ca să știm cauza exactă. Sunt cazuri în care persoanele pot lua cina târziu și atunci pofta de mâncare dimineața trebuie să apară pe la 9:00 sau 10:00”, a notat Paneș.

SURSA: PRO TV CHIȘINĂU

Articole din aceeasi categorie