03.03.2023
Cupa menstruala, alegerea perfecta pentru momentele delicate! Vezi care sunt avantajele si dezavantajele acesteia, de la medicul ginecolog, Dorina Chelaru - FOTO

Daca te-ai saturat de tampoane sau absorbante, este o optiune mai practica, mai igienica si mai convenabila la pret - cupa menstruala! Vezi ce spune medicul ginecolog, Dorina Chelaru, intr-un interviu marca perfecte.md.

Ce este o cupa menstruala?

„Este o metoda in igiena feminina, ce ne ajuta sa scapam de tampoane sau absorbante in perioada menstrelor.  Folosinduse de baza siliconul sau free silicon, care se considera save pentru sanatate!”

Care sunt beneficiile cupelor menstruale?

„Sunt economice si cupa poate fi folisita pina la aproximativ10 ani. Se poate afla in vagin 4-6 ore, ofera senzatia de confort si siguranta ( la plasarea corecta). Foarte important este ca nu provoaca alergii sau iritatii, este ecologica si nu provoaca un miros urat.”
Sunt contraindicatii la folosirea acestora?

„Da, infectiile vaginale recidivante sau acute. Este neaparat o igiena stricta la schimbarea cupelor si desigur conditii de igiena la locul de munca sau de studii. NEAPART cupa menstruala trebuie fiarta dupa fiecare utilizare!!! Nu este comoda de a fi utilizata in locuri publice, pentru o folosire corecta continutul trebuie aruncat o data la 6h, spalata, fiarta 15 min, si plasata din nou!⁣ ”

Kathryn C - transformare uimitoare! Vezi cat de mult a slabit bloggerita: „Pune-te mereu pe primul loc” - VIDEO

Este vreo restrictie de varsta?

„Nu este absolut nici o restrictie! Important ca ( mai cu seama adolescentii), sa fie instruiti bine in normele de igiena, orele aflarii cupei in vagin, etc. Pentru a evita inmultirea florei anaerobe, stafilococului aureus, schimbarea ph-ului, etc.”

„Despre cum doi tati mai nu s-au batut”! Ludmila Adamciuc - situatie neplacuta in timpul vacantei sale. Afla ce i s-a intamplat bloggeritei

Cum sa intelegem care marime de cupa menstruala ni se potriveste?

„Alegerea marimii se face conform mai multor criterii: varsta, inaltime sau masa corporala, numarul de nasteri naturale si fluxul menstrual.”

Articole din aceeasi categorie