06.04.2021
Consumi des alimente gen Fast Food, bauturi acidulate si simti arsuri in piept dupa mese? Ai putea suferi de boala de reflux gastro- esofagian. Afla de la gastroenterolog ce poti face - VIDEO

Boala de reflux gastroesofagian reprezinta una din cele mai frecvente patologii digestive. Afla de la reporterul PRO TV si specialistul medical, Cristina Gonta,cum se manifesta si ce poti face, intr-un reportaj marca iSanatate.

Cristina GONTA, REPORTER, SPECIALIST MEDICAL: “Simtiti arsuri in piept dupa mese, consumati des alimente gen Fast Food si bauturi acidulate. Ati putea suferi de boala de reflux gastro- esofagian. Discutam despre acesta afectiune si nu oricum, ci alaturi de medicul specialist.”

Veronica CUMPATA, MEDIC GASTROENTEROLOG: „Refluxul gastroesofagian este de fapt una dintre cele mai frecvente maladii gastro-intestinale care se intalnesc atat la barbati cat si la femei.”

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este intalnita la sugari si la 25 - 75 % dintre femeile insarcinate.

Refluxul gastroesofagian are la baza mai multe cauze si o serie de factori de risc, care pot accentua si agrava afectiunea.

Patologia poate aparea de mai multe ori pe zi, in special dupa mese copioase. Administrarea exagerata a unor medicamamente poate duce la BRGE.

Boala apare atunci cand continutul din stomac se intoarce inapoi in esofag. Iata cum are loc acest proces. Tratamentul medicamentos include: antiacide, antisecretorii, prokinetice ;i protectori de mucoasa.

Pe langa indicatiile medicului exista si cateva remedii naturiste, precum musetelul sau radacina de lemn dulce, care ajuta la temperarea simptomelor.

Alte noutati din health&beauty, sport, nutritie si povesti cu oameni fascinanti gasesti pe site-ul emisiunii iSanatate.

Articole din aceeasi categorie