02.09.2024
Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când te trezești la diferite ore ale nopții

Atunci când te trezești la diferite ore ale nopții, acest lucru este asociat cu anumite semnale transmise de corpul tău cu privire la starea de sănătate.

Fiecare dintre noi s-a confruntat până acum cu probleme cu somnul. Și oricât de multă grijă am avea la alimentație și am încerca să avem un stil de viață sănătos, problemele tot apar și nu ai parte de un somn liniștit sau chiar te confrunți cu insomnii.

Un studiu realizat în 2011 pe un eșantion de persoane cu vârsta cuprinsă între 13 și 64 de ani a dezvăluit că 43% dintre oameni au parte de un somn neliniștit. În urma sondajului, aproximativ 60% dintre oamenii intervievați au declarat că se confruntă cu probleme cu somnul aproape în fiecare noapte. 

Însă, medicina tradițională chineză vine în ajutorul nostru și ne spune că orele la care ne trezim în timpul nopții ne indică și care sunt problemele cu care ne confruntăm. Dacă te trezești în fiecare seară la aceeași oră, nu ar trebui să ignori asta și să îți dai seama că poate fi un semnal pe care corpul tău ți-l transmite și pe care trebuie să îl iei în considerare.

Dacă te trezești între 9 PM și 10 PM – ești stresată 

Stresul este o problemă la ordinea zilei și pe care cu siguranță nu o putem ignora. Pe tot parcursul zilei ne gândim la o mulțime de lucruri, încercăm să ne ducem îndatoririle la bun sfârșit astfel încât să nu îi dezamăgim pe ceilalți, iar în momentul în care vrem să ne odihnim, toate acele gânduri ne acaparează atenția.În acest sens, specialiștii vin și cu o soluție, și anume meditația. Această metodă îți permite să te eliberezi de gândurile negative. Poți începe prin a asculta o muzică relaxantă înainte de culcare și chiar poți apela la o meditație ghidată. 

Horoscop 2 septembrie 2024. Se anunţă câştiguri financiare pe parcursul zilei

Dacă te trezești între 11 PM și 1 AM – te confrunți cu probleme emoționale

Potrivit medicinei tradiționale chineze, dacă te trezești în această perioadă, ai probleme cu vezica biliară, aceasta fiind într-o strânsă legătură și cu emoțiile și controlarea lor. Atunci când nu reușim să păstrăm un echilibru emoțional, ne simțim nemulțumiți sau nu suntem fericiți, și vezica biliară are de suferit.

Dacă te trezești între 1 AM și 3 AM – te simți nervoasă

O stare de nervozitate continuă te poate face să nu ai parte de un somn liniștit. De asemenea, te poți simți epuizată din punct de vedere emoțional din cauza problemelor pe care nu reușești să le gestionezi. Atunci când avem resentimente față de partener și nu ne exprimăm sentimentele, acestea se pot acumula. Important este să reușești să te eliberezi de ele pentru a reuși să te odihnești în timpul nopții. 

Moment emoționant! De Ziua Limbii Romane, Oleg Spînu și-a încântat fanii cu una dintre cele mai frumoase și îndrăgite melodii - VIDEO

Dacă te trezești între 3 AM și 5 AM – treci printr-o perioadă dificilă

În acest interval, plămânii sunt cei mai activi. Conform medicinei tradiționale chineze, plămânii sunt responsabili în ceea ce privește controlarea energiei în întregul corp, fapt pentru care eventualele probleme cu somnul în acea perioadă îți pot semnala un dezechilibru emoțional.Important este să îți acorzi câteva minute, în care să respiri și să te relaxezi, astfel încât să treci peste momentul dificil.

Dacă te trezești între 5 AM și 7 AM – te confrunți cu un blocaj emoțional 

Dacă te trezești în acest interval, înseamnă că intestinul tău este hiperactiv. În cazul în care îți este teamă să te deschizi față de cineva, e posibil să te confrunți cu un dezechilibru în intestinul gros. Funcția fizică a acestui organ este legată și de aspectul spiritual, motiv pentru care ar trebui să elimini persoanele din anturajul tău pe care le consideri toxice.

SURSĂ FOTO: GOOGLE

Articole din aceeasi categorie