Tocmai ce a implinit varsta de 42 de ani si a fost supusa unei interventii chirurgicale abdominale la Londra, in cursul zilei de marti, 16 ianuarie. Palatul Kensington a anuntat ca Kate Middleton va sta internata aproape doua saptamani pana la recuperare. De atunci, au existat numeroase speculatii asupra starii de sanatate a Printesei de Wales.
„De ce sufera Kate Middleton si, mai ales, de ce este necesara o sedere atat de lunga in spital?", scrie tabloidul francez Le Figaro, relateaza observator.ro.
Desi nu au fost date informatii cu privire la motivele spitalizarii sale, mai multe institutii media britanice sustin ca sotia Printului William nu sufera de cancer. Pe de alta parte, starea ei „este suficient de grava pentru a o tine in spital pana la doua saptamani, iar recuperarea ei ar trebui sa dureze intre doua si trei luni. Dupa durata de timp in care se asteapta ca Catherine sa ramana in spital si din tonul declaratiei emise de Palat reiese clar ca starea ei este grava”, scrie publicatia BBC.
De ce sufera, de fapt, Printesa de Wales
Potrivit Daily Express, dr. Deborah Lee sustine ca „pentru o interventie chirurgicala abdominala, majoritatea oamenilor stau in spital intre patru si sapte zile. Dupa o interventie chirurgicala laparoscopica (interventie chirurgicala care foloseste mici incizii in peretele abdominal pentru a avea acces in interiorul cavitatii abdominale sau pelvine - n.r.), acest lucru se reduce la doua pana la patru zile (...) daca un pacient trebuie sa mearga la sectia de terapie intensiva, sederea sa in spital este probabil sa fie considerabil mai lunga. Poate dura doua luni sau mai mult pentru ca pacientul sa se simta confortabil si sa se poata deplasa normal dupa aceea”.
De cealalta parte, conform Daily Mail, dr. Martin Scurr este de parera ca apendictomiile (indepartarea apendicelui) si calculii biliari duc la operatii asemanatoare cu cea suferita de Printesa de Wales. El noteaza, de asemenea, ca „chisturile ovariene apar la unele femei si necesita o indepartare chirurgicala", tot prin laparoscopie. Totodata, „alte paciente la aceasta varsta ar putea fi supuse unei histerectomii (operatie de indepartare a uterului - n.r.)” sau „pentru a repara o hernie”. In functie de caz, aceste operatii ar putea necesita, de asemenea, o spitalizare de aproximativ zece zile.
Printul Wiliiam pune familia pe primul loc
Printul William se retrage de la atributiile publice pentru a-si sustine sotia in timpul recuperarii, precum si pentru a avea grija de cei trei copii ai lor, printul George, printesa Charlotte si printul Louis. Sotul lui Kate Middleton nu va avea indatoriri oficiale in urmatoarele saptamani.