22.02.2021
Cand apare menopauza la femei si cum depasim starile cu care ne confruntam. Ina Crasnojon, psiholog-psihoterapeut: „Cele mai vizibile probleme cu care se confrunta femeile sunt tulburarile de somn.”

Specialista in psihologie si psihoterapie, Ina Crosnojon, a vorbit despre predispozitia care apare din cauza menopauzei si dificultatile prin care trec femeile la o anumita varsta.

Citeste si :  Rodica Cioranica plange in hohote intr-un instastories. Care este motivul - VIDEO

In editia din acest weekend, Vlada Mardari a avut in studioul emisiunii iSanatate medicul psiholog-psihoterapeut, Ina Crasnojon, care a vorbit despre perioada de aparitie a menopauzei si problemele cu care se confrunta femeile din aceasta cauza, atat din punct de vedere fiziologic, cat si psihologic.

Cele mai multe femei care apeleaza la serviciile psihologului sunt inainte de 40 de ani, pentru ca toate femeile asteapta criza de la 40, nu stiu de ce. „Cred ca se va intampla un miracol, nu stiu ce se va intampla cu corpul meu, vreau sa fiu pregatita, vreau sa invat sa evit cumva unele lucruri care ar putea sa se intample cu mine la nivel psiholog, mai putin vorbesc despre propriul corp: ce se intampla, cum o sa evolueze lucrurile. Multi se concentreaza pe echilibrul emotional. Multe intrebari, De fapt, sunt niste ganduri care ne bantuie noua prin creier, de cele mai multe ori sunt ganduri irationale, pentru ca nu au un fundament si atunci le luam usurel pe toate. Menopauza face parte din viata noastra. Nu putem sa zicem ca eu sunt asigurata si n-o s-o fac cumva sau eu sunt mai norocoasa si o sa se manifeste altfel. La toata lumea se manifesta cam in acelasi fel, doar ca perioada cand incepe difera. De asta este important ca noi sa stim cum prevenim lucrurile.

Modul de perceptie al menopauzei difera foarte mult de la femeie la femeie. Unele le iau foarte usor si in momentul in care chiar intra in menopauza, ea nici nu prea simte atat de tare, pentru ca este focusata pe lucruri care o intereseaza, pe activitati placute, are rutina zilei foarte interesanta si diversificata”, a declarat specialista in cadrul emisiunii.

Citeste si :  Cum ne poate ajuta acupunctura? Afla totul despre una dintre cele mai vechi metode de tratament de la medic-acupunctor, Liudmila Hrebtatii: "Acupunctura va stimula imunitatea si va calma omul, iar antibioticul va distruge agentul microbian" - VIDEO

Sursa foto: iSanatate

Articole din aceeasi categorie