22.12.2022
Cafeaua nu are doar beneficii! Afla de la nutritionista Elena Ozun ce batai de cap iti poate cauza consumul zilnic al acestei bauturi

Elena Ozun este una dintre cele mai cunoscute nutritioniste de la noi. Pe langa activitatea sa de baza, aceasta mai are si un blog personal de Instagram acolo unde publica adesea informatii utile despre nutritie si nu doar.

Pe pagina sa de Instagram, Elena a decis sa publice o postare despre efectele negative ale cafelei.

Chiar daca cafeaua cresterea abilitatile de concentrare, stimuleaza sistemului nervos central si scade nivelului inflamatiilor din organism, unor anumite persoane, consumul ei este strict interzis.

In primul rand, cofeina are o legatura directa cu nivelul de calciu din sange. „Cofeina creste nivelul calciului in sange, dar nu e de bucurat pentru ca il ia din oase. Cand nivelul calciului din sange e peste norma, rinichii acumuleaza nisip si intr-un final se formeaza pietrele la rinichi. Mai ales daca avem un mod de viata sedentar.”, a spus nutritionista.

Poti fi stilata chiar si iarna! Fashion bloggerita Vlada Avornic iti arata ce sa porti cand afara sunt temperaturi scazute - VIDEO

De asemenea, daca te confrunti cu anemia, trebuie sa excluzi din regimul tau alimentar cafeaua. „Cofeina si tanina din ceai leaga multe minerale si vitamine si le elimina din organism, ceea ce inseamna ca provoaca deficite, in special deficitul de fier si vitamina B1. O persoana anemica va trebui sa excluda obligatoriu cafeaua si ceaiul cu tanine.”

Un alt dezavantaj al cafelei consta in faptul ca aceasta creste activitatea citocromului P450, iar acesta stimuleaza activitatea primei faze de detoxifiere. „Acesta nu este un lucru bun. Daca prima faza de detoxifiere este accelerata, toxinele se acumuleaza in sange intrucat nu reusesc intr-un timp scurt sa se transforme in molecule hidrosolubile pentru a fi eliminate din organism. Astfel, organismul se intoxifica si mai mult.”, a mentionat Elena Ozun.

Isi sarbatoresc ziua onomastica! Cine sunt vedetele de la noi care poarte numele Anastasia - FOTO

„Creste nivelul homocisteinei, factor de risc pentru insult, infarct, iarasi vinovat se face deficitul de vitaminele B12 si B9. La consum permanent duce la sindromul oboselii cronice. Persoanele care au suprarenalele obosite nu au voie sa consume cafea.”, a adaugat specialista in nutritie.

Articole din aceeasi categorie