28.06.2022
Alergia de sezon! Afla de la alergologul Cristina Toma ce reprezinta aceasta si cum poate fi tratata: „O alergie netratata poate duce la...” -VIDEO

Ambrozie, puf sau tot felul de plante ne pot aduce vara stari nu chiar placute. Ce facem daca suntem alergici a povestit invitata emisiunii O Seara Perfecta alergologul Cristina Toma. 

Cele mai frecvente alergii cu care oamenii se confrunta sunt cele de sezon: „Prima cu care ne intalnim este rinita alergica, cea sezoniera, care este foarte des asociata unei conjunctivitei alergice .”, a precizat experta.

In cazul alergiei este foarte importanta predispozitia genetica: „In momentul in care unul dintre parinti sau chiar ambii sufera de un anumit tip de alergie esti plasat direct in grupa de risc si poti dezvolta si tu cu timpul aceasta alergie. Unii o dezvolta foarte devreme, vorbim de copiii sugari din momentul in care introducem alimente de la sase luni in sus, la altii insa pot aparea pe parcursul anilor.” , a adaugat Cristina.

Adevaratele lor siluete, fara filtre! Cine-a fost prinsa pe picior gresit in costum de baie?

Rinita alergica, cea mai cunoscuta alergie, apare cel mai frecvent insa in adolescenta. 

Invitata a mentionat si despre cum am putea sa ne dam seama daca suntem sau nu alergici: „Rinita alergica de exemplu inseamna afectarea cailor respiratorii superioare, adica nasul. Pacientul are nasul infundat si are accese de stranut. Apare rinorei apoase din nas, ele sunt transparente, fara miros, iar asta le face deosebite de celelalte. Si nu in ultimul rand mancarimea, in cazul in care avem si o conjunctivita apare si hiperlacrimatia oculara.”

Ea spune ca de obicei, oamenii nu iau prea in serios problemele cauzate de alergie, de aceea tind sa ajunga la alergolog foarte tarziu. 

Aceasta afirma ca atunci cand stim ca incepe sezonul alergiei, ar fi bine sa purtam o masca umezita sau ochelarii de soare, care te ajuta ca polenul sa nu se depuna pe gene sau sprincene.

Mituri despre alergii si informatiile stiintifice din spatele acestora

O alergie netratata sau una careia nu ii acordam atentie poate duce la afectarea calitatii vietii umane: „Sa stai cu nasul infundat jumatate de an nu este tocmai confortabil. Vorbim si despre manifestarile severe, care cu parere de rau 30% dintre pacienti sunt predispusi sa faca in timp si un astmul bronsic alergic, care in timp se complica sau zicem noi cand esti intr-un contact indelungat in contact cu un alergen, polenul in cazul nostru pai putem sa ne trezim si cu manifestarea cea mai severa in alergologie si se numeste anafilaxia si poate fi vitala pentru om.” 

„O schimbare la patrat!” Dupa 10 ani, Cristina Miron si-a scos dreadurile. Vezi cum arata tanara cu parul sau natural - FOTO/VIDEO

Specialista asigura ca alergia nu doar se tine sub control, dar poate fi si tratata cu ajutorul imunoterapiei, un tratament de lunga durata, pe care il face doar un alergolog. 

Intr-un final aceasta a precizat ca in linii generale sugarii se confrunta cu alergia alimentara, adolescentii cu rinita alergica, iar in orice alta varsta se dezvolta cel mai frecvent urticaria. 

What are allergies and why do they develop? | Queensland Health
Articole din aceeasi categorie