18.03.2023
Actorul Sam Neill, cunoscut din saga „Jurassic Park”, a dezvaluit ca are cancer. „Adevarul este ca sunt bolnav. Poate pe moarte”

Actorul Sam Neill, celebru pentru rolul paleontologului ”Alan Grant” din saga ”Jurassic Park”, a dezvaluit in memoriile sale, care vor fi publicate saptamana viitoare, ca se trateaza pentru un cancer de sange in stadiul 3, informeaza AFP.

„Adevarul este ca sunt bolnav. Poate pe moarte. Va trebui sa accelerez”, scrie el in primul capitol al cartii sale „Did I ever tell you this?”, pe care a scris-o in timp ce facea chimioterapie. Intr-un interviu acordat ziarului britanic The Guardian, actorul precizeaza insa ca este in remisie, dar ca va trebui sa continue tratamentul pentru tot restul vietii.  „Nu pot pretinde ca anul trecut nu a avut momentele sale intunecate”, a explicat el, in conditiile in care cancerul sau, un limfom non-Hodgkin, a fost diagnosticat in 2022. „Dar aceste momente intunecate scot la iveala lumina”, a adaugat actorul britanico-neozeelandez, precizand ca este pur si simplu fericit ca este in viata.  

Sam Neill, in varsta de 75 de ani, este cunoscut mai ales pentru interpretarea unuia dintre protagonistii din „Jurassic Park”, profesorul „Alan Grant”, in trei episoade ale acestei saga, primul dintre acestea, din 1993, avandu-l ca regizor pe Steven Spielberg.  Agerpres aminteste ca lunga sa cariera in fata camerei de filmat a inceput in anii 1970 si a continuat pana la roluri mai recente, cum ar fi in serialul de succes „Peaky Blinders” si in cel mai recent episod din „Jurassic Park”, „Jurassic World: Dominion”, lansat in 2022.  In timpul liber, Sam Neill este vinificator in Noua Zeelanda si se pregateste pentru un nou rol intr-o adaptare televizata a romanului „Apples Never Fall”, al romancierei Liane Moriarty.

Articole din aceeasi categorie