In urma unui studiu in care voluntarii au fost nevoiti sa consume 200 de grame de varza de Bruxelles in fiecare zi, s-a demonstrat ca nivelul celulelor deteriorate a scazut cu aproximativ 30%.
Contine o cantitate mare de fibre
Fibrele din varza de Bruxelles ajuta la reglarea nivelului glicemic, au grija de sanatatea digestiva si ajuta la hranirea bacteriilor benefice si raspunzatoare de buna dispozitie si imunitate si au efect antiinflamator.
Este nelipsita de vitamina C
100 de grame de varza de Bruxelles contin peste 15% din necesarul zilnic de vitamina C. Acest nutrient important actioneaza ca un antioxidant, ajuta imunitatea, vederea, absorbtia de fier si este necesar pentru productia de colagen.
Contine vitamina K
100 de grame de varza de Bruxelles contin peste 250% din necesarul zilnic de vitamina K. In plus, ajuta in privinta coagularii sangelui, iar acest nutrient joaca un rol important pentru sanatatea oaselor si le protejeaza.
Varza de Bruxelles reduce inflamatiile
Proprietatile antiinflamatorii ale acestui aliment sunt in stransa legatura cu reducerea riscului aparitiei bolilor cronice, inclusiv a bolilor de inima si cancer. Compusii antiinflamatorii, care protejeaza celulele de deteriorarea ADN-ului, lupta si impotriva procesului de imbatranire, controleaza afectiunile inflamatorii precum diabetul de tip 2, artrita reumatoida si obezitatea.
Regleaza nivelul glicemiei
Numeroae studii au aratat ca in urma consumului de legume crucifere scade riscul de aparitie a diabetului, iar asta datorita puterii sale antioxidante si a continutului de fibre. De asemenea, varza de Bruxelles contine un antioxidant numit acid alfa-lipoic, care a fost studiat pentru potentiala sa capacitate de a ajuta la imbunatatirea functionarii insulinei.
Citeste si: Nu ezita sa mananci porumb fiert. E un adevarat medicament de sezon
Sursa foto: Google.com