08.04.2019
5 reguli de aur pentru sanatatea dentara - FOTO
Igiena corecta a cavitatii bucale este un prim pas spre evitarea problemelor dentare.

Sanatatea dentara implica folosirea produselor corecte de ingrijire orala, precum si respectarea rutinei zilnice de curatare a dintilor. De asemenea, este esentiala consultarea regulata a unui medic stomatolog.  In cele ce urmeaza iti prezentam 5 secrete simple, pe care multi oameni nu le cunosc, dar care iti vor mentine in permanenta dintii sanatosi si sclipitori.


5 moduri de a pastra dintii sanatosi:

Igiena dentara


Nu este un secret faptul ca recomandarea stomatologilor este de a spala dintii cel putin de doua ori pe zi. Totusi, multi continua sa neglijeze periatul dintilor seara. Probabil, din cauza oboselii. Dar spalatul pe dinti corect inainte de culcare scapa de germenii si petele care se acumuleaza pe tot parcursul zilei. Modul in care iti periezi dintii este la fel de important. Astfel, poti sa eviti infectiile dentare ce apar ulterior. Igiena dintilor implica miscari blande, verticale, circulare si orizontale, care sa dureze circa 3 minute. 

Apa de gura trebuie sa faca parte din ingrijirea orala


Conform specialistilor, utilizarea apei de gura reprezinta un aspect important in igiena dentara, rolul ei fiind de a reduce numarul de bacterii pe o perioada de 8 ore, dar si de a indeparta mirosul neplacut. Pentru a alege cea mai potrivita solutie de clatire a cavitatatii bucale, trebuie sa consulti si un medic stomatolog sau sa alegi un produs de profilaxie. Apa de gura ajunge in toate zonele greu accesibile ale gurii, ucide bacteriile si reprezinta o solutie excelenta pentru prevenirea cariilor. Aceasta ajuta in trei moduri: reduce cantitatea de acid, curata zonele greu de periat in jurul gingiilor si remineralizeaza dintii. 

Utilizati ata dentara

Ata dentara este folosita pentru spatiul dintre dinti, deoarece periuta in astfel de locuri nu va ajunge. Firul trebuie folosit o data pe zi inainte de culcare. Miscarea se efectueaza numai de-a lungul axei dintelui. Sanatatea dentara este un rezultat al ingrijirii corecte si regulate.

Consumati multe fructe si legume

Consumul de alimente proaspete, crocante, pe langa aportul important adus corpului prin fibre sanatoase ce curata organismul, este si cel mai bun mod de a evita infectiile gingivale si alte boli ale dintilor. Fructele foarte acide, sucurile acidulate si bauturile carbogazoase, in schimb, pot sa distruga smaltul dintilor.

Consultati un medic stomatolog

Obiceiurile dumneavoastra de zi cu zi sunt esentiale pentru sanatatea orala. Cu toate acestea, aveti nevoie si de o consultatie a specialistului, pentru a identifica potentialele problemele si a le trata eficient, in timp util.

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!

*Acest articol este un produs comercial.

Articole din aceeasi categorie