22.11.2019
Scandalurile care au zguduit Casa Regala Britanica. 2019 - cel mai „oribil” an pentru Regina!
Majestatea Sa vorbea in urma cu ani buni, in cadrul unui discurs din 1992, despre ideea de „an oribil”, iar acum se pare ca si 2019 a reusit sa imbrace aceasta valenta, avand in vedere problemele majore care au atentat la bunastarea, echilibrul si credibilitatea familiei regale britanice. Iata principalele situatii problematice care s-au abatut asupra Casei Regale Britanice in acest an!

De la caderea in dizgratie a Printului Andrew, in urma scandalului sexual in care a fost implicat in urma prieteniei sale cu miliardarul Jeffrey Epstein, pana la documentarul ce ii are drept protagonisti pe Printul Harry si Meghan Markle, care se pare ca au cam „dat din casa” mai mult decat familia lor ar fi ingaduit, se pare ca venirea lui 2020 este ca o gura de aer proaspat pentru Regina Elisabeta a II-a, care spera ca Noul An sa nu mai vina, bineinteles, cu alte probleme. 

Expertii regali sustin ca in 2019 s-a vazut, pentru prima oara, ca Suverana a dus lipsa unui sfatuitor intelept, care sa o ajute sa iasa din aceste impasuri, iar pretul pe care il pot plati membrii familiei sale poate fi unul extrem de neplacut. 

Desi in 1992 au avut loc separarea lui Andrew de Sarah Ferguson, divortul Printesei Anne, aparitia unui documentar care arata dezastrul din mariajul lui Charles cu Printesa Diana si un incendiu la Castelul Windsor, se pare ca 2019 bate acel „an oribil” la capitolul „intamplari nefericite”.

1. Printul Andrew si scandalul sexual 

Criticii britanici sustin ca cel putin una dintre problemele cu care Casa Regala Britanica s-a confruntat in acest an ar putea pune chiar in pericol monarhia britanica in sine, daca scandalul sexual in care Printul Andrew este implicat nu ajunge rapid la un deznodamant. Acesta a fost acuzat inca din 2015 de intretinerea de relatii sexuale cu o minora in varsta de 17 ani, iar Regina s-a gandit ca un interviu pentru BBC in care Printul sa aiba ocazia sa isi spele imaginea ar fi binevenit. 

Totusi, interviul s-a dovedit a fi un dezastru, cu Printul Andrew care parea extrem de formal si de „impietrit” in fata unor intrebari clare, oferind drept raspunsuri doar negari si variatii de explicatii drept metoda de divagare. Urmaritorii l-au acuzat de „lipsa de empatie” si de „oferirea de raspunsuri puerile si deloc clare si la obiect”, din punctul sau de vedere, singura sa greseala in intreg scandalul ar fi ca el este o fire mult prea „plina de onoare” ca sa fi renuntat imediat la legaturile cu Epstein. Dupa ce interviul a aparut in presa, Regina, la presiunile lui Charles, a decis ca cel mai bine ar fi ca fiul el sa dispara o perioada din viata publica. 

printul philip in masina

2. Interviul sincer oferit de Printul Harry si Meghan Markle si scandalul lor cu presa

Printul Harry si Meghan Markle nu au fost degeaba numiti „rebelii familiei”. Dupa nunta regala, cei doi au avut posibilitatea sa se mute intr-unul dintre apartamentele superbe de la Palatul Kesington, insa cei doi au preferat, se pare, sa renoveze un conac vechi, Frogmore, si sa se stabileasca acolo mai degraba. S-a vehiculat ca neintelegerile dintre Meghan si Ducesa Kate ar fi resposabile pentru aceasta decizie, insa, de atunci, pare ca cei doi s-ar fi separat de ceilalti membri ai familiei regale si au pornit pe propriul drum. 

In presa au aparut imediat detalii cu privire la renovari, care se presupune ca ar fi costat 2,5 milioane de lire, la acestea adaugandu-se si petrecerea data in cinstea venirii pe lume a bebelusului Archie, dar si multe alte deplasari cu avioane private s.a.m.d. Inca de la aceste dezvaluiri, Meghan le-a declarat razboi ziaristilor britanici, fara sa se consulte cu familia, dand unele publicatii in judecata pentru oferirea de informatii false, explicand ca alta este realitatea.

Inainte de acest scandal, cei doi au mai fost implicati intr-o situatie de criza, dupa ce au oferit un interviu despre viata lor ca Duci de Sussex, explicand ca se simt adesea hartuiti de presa, Meghan spunand ca are momente cand chiar sanatatea sa psihica este pusa la incercare, iar Harry dezvaluind ca relatia cu fratele sau, William, nu este una tocmai „roz”. Declaratiile lor i-au pus pe jar pe ceilalti membri ai familiei regale britanice, asa cum era de asteptat, vehiculandu-se ca de atunci nimeni nu prea mai vorbeste cu cei doi Duci de Sussex. 

Desi pentru unii fani ai regalitatilor Harry si Meghan au atins un subiect sensibil si le-au intrat la inima, altii nu au putut sa nu observe cum ei, care provin dintr-o familie privilegiata, vorbeau despre problemele lor cu presa in timp ce vizitau unul dintre cele mai sarace continente de pe planeta - Africa. 

meghan markle si printul harry

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie