10.10.2019
Rihanna starneste controverse, atacandu-l pe presedintele american: „Persoana cea mai bolnava mintal din SUA pare...”
Cantareata Rihanna a declarat intr-un interviu acordat revistei Vogue, publicat miercuri, ca „persoana cea mai bolnava mintal din Statele Unite pare sa fie presedintele (Donald Trump)” , informeaza AFP.

Artista R&B, originara din Barbados, il acuza pe liderul de la Casa Alba ca asociaza in mod sistematic tulburarile de ordin psihic cu atacurile comise cu arme de foc de persoane caucaziene, dar califica, in acelasi timp, drept acte teroriste acele atacuri armate ai caror autori sunt indivizi care provin din randul minoritatilor etnice.

Presedintele american a declarat, in august, ca „maladiile mintale” s-au aflat la originea crimelor in masa comise cu arme de foc in El Paso (Texas) si Dayton (Ohio) de barbati caucazieni.

„Donald, ai gresit cand ai rostit cuvantul „terorism”. Faptul ca terorismul este calificat intr-o maniera diferita din cauza culorii pielii autorului reprezinta o umilire. Este ceva complet rasist.”, a declarat Rihanna.

„Plasati un barbat arab, cu acelasi tip de arma, in acelasi magazin Walmart (crima in masa comisa in El Paso pe 3 august a avut loc intr-o filiala a acestui lant de magazine), iar Trump nu va vorbi ca despre o problema de sanatate mintala”, a continuat cantareata.

Dupa parerea artistei, „persoana cea mai bolnava mintal din Statele Unite pare sa fie astazi presedintele” tarii.

Abordand si tematica politica, artista a confirmat ca a refuzat sa sustina un recital in cadrul prestigiosului show organizat in pauza Super Bowl, finala campionatului organizat de Liga nationala de fotbal american (NFL), cel mai urmarit eveniment televizat din Statele Unite.

„Exista anumite lucruri in aceasta organizatie (NFL, n.r.) cu care nu sunt absolut deloc de acord. Si nu am vrut sa merg acolo si sa le fac acest serviciu”, a precizat Rihanna.

Decizia ei este legata de represaliile care l-au vizat de jucatorul de fotbal american Colin Kaepernick, declarat persona non grata de catre NFL.

Proprietarii unor cluburi de fotbal american i-au reprosat sportivului ca si-a plasat, de mai multe ori, unul dintre genunchi pe gazon in momentul intonarii imnului american, inainte de debutul unor partide.

Colin Kaepernick a dorit sa protesteze in acest fel fata de discriminarile care le-ar viza, in opinia sa, pe persoanele de culoare din Statele Unite.

„Nu as indrazni sa fac asa ceva”, a adaugat Rihanna, referindu-se la subiectul controversat al show-ului din pauza Super Bowl. „De ce as face-o? Cui i-ar fi de folos? In niciun caz semenilor mei. Nu vreau sa fiu o artista care se vinde”, a adaugat ea.

Sursa foto: Instagram.com

Articole din aceeasi categorie