17.03.2022
Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a donat aproximativ 150 de mii de dolari oamenilor din Ucraina: „Ma intristeaza enorm sa asist la ceea ce se intampla acum”

Regina  Margrethe a II-a a Danemarcei a facut o declaratie despre razboiul din Ucraina, care a fost postata pe site-ul oficial al Curtii Regale Daneze. De asemenea, a anuntat o donatie de 1 milion de coroane daneze pentru a-i ajuta pe ucraineni.

Regina Margrethe a lansat una dintre cele mai puternice declaratii venite din partea unei regalitati cu privire la problema razboiului din Ucraina. Intr-un comunicat distribuit pe site-ul web al Casei Regale Daneze, ea a spus: „Exista din nou razboi in Europa. Ma intristeaza enorm sa asist la ceea ce se intampla acum in Ucraina. Progresul si speranta care au inflorit in Europa dupa caderea Zidul Berlinului se prabuseste acum in fata ochilor nostri.”

Regina a scris ca danezii sunt alaturi de poporul Ucrainei. Ea a mentionat, de asemenea, despre eroismul celor care lupta pentru libertate, incheindu-si mesajul: „Fie ca acest razboi fara sens sa se incheie cat mai curand posibil”.

Casa regala daneza a venit cu un anunt privind o donatie in valoare de 1.000.000 DKK (aproximativ 147.400 USD) pentru victimele razboiului din Ucraina, scrie townandcountrymag.com.

Anastasia Lazariuc: „Sunt ingrijorata. Razboiul ne-a afectat pe toti. Si in Republica Moldova este tensiune”

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, in varsta de 81 de ani, s-a nascut la doar o saptamana dupa ce Germania nazista a invadat Danemarca. Ocuparea Danemarcei a durat pana in 1945. In timpul ocupatiei, familia regala daneza a ramas in tara, iar bunicul Margrethe, regele Christian X a ramas sef de stat danez.

Potrivit Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, familia regala daneza si „majoritatea poporului danez au fost alaturi de cetatenii lor evrei si au jucat un rol esential in salvarea lor, aproape in totalitate, de persecutia nazista”. Cu sprijinul bunicului lui Margrethe, regele Christian, si al guvernului danez, multi evrei au ajuns in siguranta in Suedia.

Viata lor a luat o alta intorsatura! De mai bine de trei saptamani, bloggeritele Ina Ceban si Marina Mindru sunt alaturi de refugiati. Vezi momentele emotionante pe care le-au trait alaturi de ucraineni - VIDEO

Articole din aceeasi categorie