06.04.2022
Fiicele lui Vladimir Putin, vizate de sanctiunile UE. Ce se poate intampla cu Maria Vorontsova si Katerina Tikhonova

Maria Vorontsova si Katerina Tikhonova, fiicele legitime ale lui Vladimir Putin, nu scapa de sanctiunile pe care Uniunea Europeana le impune oligarhilor, politicienilor si bancilor din Rusia. Cele doua vor intra pe lista celor sanctionati, in contextul in care se pune tot mai multa presiune pe Moscova, in urma invaziei asupra Ucrainei si a crimelor de razboi de care a inceput sa se vorbeasca tot mai mult.

Nu se stiu multe lucruri personale despre Maria, un reputat endocrinolog si genetician, si Katerina, cercetatoare si fosta dansatoare, dar este de asteptat ca acestora sa li se inghete conturile din strainatate si sa le fie suspendat dreptul de a calatori pe batranul continent, scrie Time.

Sanctionarea fiicelor presedintelui rus este in mare parte o miscare simbolica, intrucat nu se stie daca detin conturi in afara Rusiei sau care sunt bunurile lor din afara granitelor, dar, cu siguranta, acest lucru ii va atrage atentia lui Putin.

De la Kremlin nu au fost niciodata facute publice detalii despre fetele lui Putin si nici imagini oficiale nu au fost date. Cele doua au nume de familie diferite si incearca sa se tina cat mai departe de "afacerile" tatalui lor.

In 2015, singurele informatii pe care presedintele le-a facut despre fiicele lui au fost ca amandoua au absolvit facultati din Rusia si ca vorbesc mai multe limbi.

Maria, fiica cea mare a lui Vladimir Putin, are 36 de ani si a fost botezata dupa mama presedintelui. Aceasta a venit pe lume in timp ce tatal ei era plecat intr-o calatorie de afaceri. Mama ei, Ludmila, a marturisit ca a chemat un taxi sa o duca la spital in momentul in care a simtit ca intra in travaliu. Mai mult, Vladimir Putin a ordonat ca pe fata sa o cheme Maria, desi sotia lui ar fi vrut sa o numeasca Natasha.

Razboiul a despartit-o de mama ei! Interpreta ucraineana, Anna Trincher a povestit cu lacrimi in ochi despre dorul imens pe care il poarta in suflet: „Imi este foarte greu sa trec prin toate aceste momente fara ea” - VIDEO

Maria a studiat Biologia la Universitatea din St. Petersburg, a facut Medicina la Moscova si a devenit endocrinolog pediatric si unul dintre expertii tarii in nanism. Este, de asemenea un reputat genetician, scrie Mirror, editia iralndeza.

Maria are un copil si a fost casatorita cu afaceristul olandez Jorrit Faassen, Putin fiind astfel si bunic. Maria si Jorrit au divortat in mare secret.

Si-a taiat gentile Chanel in semn de protest! Victoria Bonya - gata sa renunte la toate piesele brandului din cauza sanctiunilor impuse Rusiei: „Pur si simplu isi bat joc de femeile din Rusia” - VIDEO

Katerina Vladimirovna Putina este mai mica cu un an decat sora sa, Maria. Aceasta a decis sa ia numele de familie al bunicii sale materne, devenind Yekaterina Tikhonovna Shkrebneva. A studiat in Germania si Moscova, iar acum este directoarea unui institut de cercetare din cadrul Universitatii din Moscova.

Inainte de a face cariera intr-un domeniu stiintific, Katerina a fost dansatoare si vicepresedinta Confederatiei Mondiale de Rock and Roll. Katerina a fost casatorita intre 2013 si 2018 cu miliardarul rus Kiril Samalov. Actele de divort arata ca cei doi au impartit o avere de 2 miliarde de dolari.

Articole din aceeasi categorie