03.06.2022
Elon Musk preconizeaza ca vor urma probleme majore in economie. Miliardarul vrea sa concedieze 10% din personalul angajat la Tesla

Elon Musk bulverseaza din nou investitorii si institutiile financiare: miliardul cere intr-un email intern disponibilizarea a 10% dintre angajatii Tesla.

CEO-ul companiei americane se asteapta la probleme serioase in acest an din punct de vedere economic si se pare ca e pe cale sa-si schimbe toate planurile.

Intr-un email trimis la nivel intern directorilor Tesla si publicat de reuters.com Musk se declara pesimist cu privire la evolutia economiei.

Acest email cu mesajul „Suspendarea tuturor angajarilor la nivel mondial” trimis de CEO-ul Tesla pune in alerta investitorii.

La finalul anului 2021 Tesla avea peste 100.000 de angajati la nivel global, potrivit raportarii catre Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC) din SUA.

De dragul sotiei sale, Brooklyn Beckham si-a tatuat tot corpul cu amintiri legate de „femeia vietii sale”. Cel mai recent este chiar intreg juramantul de nunta. Cum arata acesta - FOTO

In acest email Elon Musk isi justifica cererea pentru disponibilizari spunand ca are un „sentiment foarte prost” despre economie.

Pe de alta parte Musk le cerea la inceputul acestei saptamani angajatilor Tesla sa revina la munca de la birou, in caz contrar urmand sa paraseasca firma.

„Toata lumea de la Tesla este obligata sa fie la birou cel putin 40 de ore pe saptamana. Daca nu veti veni la birou, vom presupune ca ati demisionat”, a scris Musk intr-un alt email trimis angajatilor companiei in noaptea de marti spre miercuri.

Tesla Motors a depasit anul trecu in premiera pragul de 1.000 de miliarde capitalizare de piata, devenind primul producator auto care reuseste acest lucru.

Compania trece prin cel mai bun moment de la infiintare si compania condusa de Elon Musk raporteaza cifre record pentru primul trimestru din acest an.

Veniturile in T1 sunt in crestere cu 87% fata de aceeasi perioada a anului trecut si constructorul auto amercian a avut un profit brut de 5,54 miliarde de dolari.

Pentru primul trimestru din 2022 veniturile companiei americane au fost de 18,76 miliarde de dolari si profitul brut a ajuns la 5,54 miliarde de dolari, iar Tesla a inregistrat o marja record de 32,9% in segmentul auto.

Recurge la transformari spectaculoase pentru filmele in care joaca! Vezi 5 cele mai memorabile roluri ale lui Johnny Depp - FOTO

Compania americana a inaugurat o noua uzina din Texas in luna aprilie si primele unitati din gama Model Y au inceput sa fie livrate catre clienti.

Noua fabrica ar trebui sa ajunga in scurt timp la un numar de 500.000 de masini produse si noul model Tesla Cybertruck urmeaza sa fie fabricat aici din 2023.

Dupa mai multe amanari Tesla a reusit sa demareze productia si la noua sa fabrica din Germania unde compania a investit peste 5 miliarde de euro.

Peste 12.000 de angajati vor munci la fabrica Tesla si uzina adiacenta de baterii din Gruenheide, langa Berlin. La capacitate maxima aceasta noua uzina va produce 500.000 de masini anual.

Articole din aceeasi categorie