22.05.2022
Biletel scris de Regina la 11 ani, facut public pentru prima data. E semnat „Lilibet de una singura” - FOTO

Pentru prima data in istorie, publicul poate citi o scrisoare scrisa de mana de Regina Elisabeta a II-a la 11 ani. Biletelul dateaza inca din 1937 si le era adresat parintilor ei.

Scrisoarea era pentru “mamma si papa” si a fost semnata de “Lilibet de una singura”. Fetita a scris-o cu ocazia incoronarii Regelui George al VI-lea. Lilibet este porecla data Majestatii Sale in copilarie si era folosita chiar de raposatul ei sot, Ducele de Edinburgh, atunci cand o alinta pe cea care i-a fost partenera de viata timp de 73 de ani.  

The Royal Collection Trust a facut publica scrisoarea in care Lilibet a descris in amanunt incoronarea Regelui George, care a avut loc dupa abdicarea fratelui acestuia, Edward al VIII-lea. Dupa cum sta scris pe site-ul lor oficial, cei de la The Royal Collection Trust au in grija colectia regala britanica, cunoscuta ca fiind unaa dintre cele mai importante colectii de arta din lume. 

Suma fabuloasa pe care o primea staff-ul lui Johnny Depp. Medicul castiga o avere

The Mirror sustine ca in biletelul respectiv este descrisa incantarea pe care Printesele Elisabeta si Margaret o aveau in dimineata incoronarii, incat nici macar nu si-au putut termina micul dejur. Cele doua surori au privit pe fereastra multimea care aclama din afara palatului. Regina a precizat ca, cu asemenea ocazie, a purtat fundite aurii care ii veneau pana la talie.

Cea care avea sa devina Regina intr-o buna zi a povestit cum ea si sora ei au mers impreuna in dormitorul parintilor lor pentru a-i saluta si ca sa-i ureze mult noroc mamei lor, inainte ca intreaga familie sa se indrepte spre Westminster Abbey.

Tom Cruise si Kate Middleton, impreuna la premiera „Top Gun: Maverick”. Ce au surprins paparazzi - FOTO

Cum spuneam, numele Lilibet a fost porecla primita de Elisabeta a II-a in copilaria ei si alintul pe care sotul ei l-a fofolit decenii intregi, pana la moartea sa. Daily Mail sustine acelasi lucru care sta scris si in cartea din 2011 a lui Philip Eade, Young Prince Philip: His Turbulent Early Life.

Printul Philip a trimis o scrisoare Reginei Mame la doua saptamani dupa nunta lui cu Printesa Elisabeta, in noiembrie 1947, in care a scris urmatoarele: „Lilibet este singurul lucru autentic pe lumea asta si ambitia mea e sa ne angrenam amandoi intr-o existenta care nu numai sa reziste la toate atacurile la care vorm fi supusi, cat si sa constituie o viata destinata binelui… Va place Lilibet?”.

Articole din aceeasi categorie