In anul 2016, actrita a facut primul pas spre acceptare, declarand ca este bisexuala. A fost anul in care a fost in atentia presei din cauza declaratiilor pe care le-a facut referitor la orientarea sa sexuala.
„Iti place ceea ce-ti place... nu conteaza daca este o femeie, un barbat, sau... un el, o ea, sau "ei". Literalmente iti place personalitatea, iti place ca om", a declarat Bella intr-o emisiune de peste ocean, spunand ca acum se identifica mai mult cu pansexualitatea.
Prezenta in platoul emisiunii, actrita a fost invitata pentru a-si promova noua sa carte numita „Viata unui mogul imbecil: Dezordinea mentala”, unde Bella vorbeste despre luptele pe care le-a avut cu abuzurile sexuale, dificultatile legate de autostima si bullyingul de care a suferit in adolestenta din cauza dislexiei.
„Despre asta este vorba in carte, despre toate aceste lucruri pe care nu am putut sa le fac si totusi le-am facut in felul meu. Nu puteam sa citesc, dar am ivatat citind Biblia”.
Tanara a mai vorbit in exclusivitate in emisiunea lui Juju Chang, despre faptul ca a suferit mult timp de „Sindromul Stockholm”, timp de mai multi ani in care a fost abuzata.
In prezent, actrita declara ca se simte foarte bine si ca a depasit cu greu problemele din trecut, dar a meritat.
„Ma simt fericita! trebuia sa fac mai de mult asta, pentru ca-mi place sa scriu, imi place sa fiu fericita”, a concluzionat Bella.
Ce este Pansexualitatea?
Pansexualitatea, sau omnisexualitatea, este o orientare sexuala din spectrul multisexualitatii, alaturi de identitati precum bisexualitatea si polisexualitatea.
Aceasta se refera la capacitatea de a simti atractie sexuala (si romantica) fata de oricine, indiferent de sexul biologic si de identitatea de gen a acestuia. Multi pansexuali se descriu ca fiind gender-blind, considerand genul un aspect irelevant in determinarea atractiei lor fata de cineva sau in alegerea partenerilor.