11.06.2024
Actrița faimoasă care semăna cu Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață. Coincidența bizară legată de moartea celor două - VIDEO

Jeannette Charles, actrița care a interpretat-o pe Regina Elisabeta a II-a în nenumărate filme vreme de 50 de ani, semănând izbitor cu răposata suvernă a Marii Britanii, a încetat din viață pe 2 iunie 2024, la vârsta de 96 de ani. Regina Elisabeta a II-a a murit în septembrie 2022, tot la vârsta de 96 de ani.

Actrița britanică cunoscută mai ales pentru asemănarea izbitoare cu Regina Elisabeta a II-a, pe care a interpretat-o timp de 50 de ani, în „National Lampoon’s European Vacation”, în primul film „Naked Gun” și în ultimul film „Austin Powers”, a murit pe 2 iunie 2024, într-o unitate de spitalizare din Great Baddow, Essex, Marea Britanie.

Jeannette Charles avea 96 de ani, întocmai ca răposata suverană, care s-a stins din viață în septembrie 2022, tot la vârsta de 96 de ani. „Mama a fost un personaj real și o forță a naturii. A avut o viață uimitoare”, a declarat fiica actriței, Carol Christophi, potrivit tabloidului britanic The Guardian.

Imagini inedite de la nunta mondenă a anului. Ducele și ducesa de Westminster s-au căsătorit într-o ceremonie fastuoasă - FOTO

Asemănarea izbitoare dintre Jeannette și suverană a atras atenția încă de când era copilă. Ea a început să o joace pe Regina Elisabeta a II-a în filme după ce artista Jane Thornhill a trimis un portret al actriței la expoziția de vară a Academiei Regale de Arte în 1972, iar Palatul Buckingham a fost întrebat dacă regina a participat, răspunsul fiind, evident, nu.

Considerată cea mai faimoasă sosie a Reginei Elisabeta a II-a

Jennifer Aniston a izbucnit în lacrimi chiar în timpul interviului: „Am început să mă gândesc la...”

„După aceea, telefonul meu nu a încetat să sune. Am dat interviu pentru ziare, reviste și radio, iar un agent a spus că asemănarea mea cu regina ar putea aduce bani frumoși”, declara Jeannette în 2022.

În următorii 50 de ani, a interpretat-o pe Regina Elisabeta a II-a în videoclipuri muzicale, a apărut la emisiunea Saturday Night Live, a fost angajată să împartă cadouri alături de Liberace și chiar a prezentat un disc de argint trupei Queen. Până când s-a retras în 2014, a fost considerată cea mai faimoasă sosie a suveranei.

„Ea a fost întotdeauna respectuoasă față de regină și a adorat Familia Regală”, a mai spus fiica actriței.

Jeannette Charles s-a născut pe 15 octombrie 1927, la aproximativ 18 luni după Elisabeta a II-a. La vârsta de 24 de ani, s-a mutat în SUA, unde a lucrat ca secretară în Texas și l-a cunoscut pe viitorul ei soț, Kenneth, un director executiv al British Petroleum. S-au căsătorit în Calgary, Alberta, și au locuit în Libia înainte de a fugi în urma loviturii de stat a lui Muammar Gaddafi din 1969. Printr-un deznodământ neașteptat de destin, atât ea, cât și răposata suverană au murit la 96 de ani.

Articole din aceeasi categorie