07.03.2022
Valentin Yudashkin a fost exclus de la participarea Saptamanii Modei de la Paris

Federatia Haute Couture (FHCM) l-a exclus pe Valentin Yudashkin din programul Saptamanii Modei de la Paris - pe 8 martie, designerul urma sa prezinte online noua sa colectie vestimentara. 

Dupa cum explica seful FHCM, Ralph Toledano, aceasta decizie se datoreaza faptului ca Iudaskin nu a comentat nicidecum situatia din Ucraina, unde o operatiune militara speciala a fost lansata pe 24 februarie la ordinul lui Vladimir Putin.

„Echipa noastra a vrut sa verifice pozitia lui Valentin Yudashkin. Daca si-ar fi exprimat indoielile cu privire la razboiul din Ucraina, era sa ne fie mai greu sa il scoatem din program. Ei doreau sa isi faca lucru corect, ca sa vada daca va iesi el in evidenta, la fel ca si alti artisti. Insa, nu a fost cazul. Eu le-am spus: luati-l imediat”, a explicat Toledano.

Regina Letizia a Spaniei, sustinere pentru Ucraina prin vestimentatie. Ce a purtat in cea mai recenta aparitie in public - FOTO

Toledano le-a cerut designerilor sa colecteze donatii pentru refugiatii ucraineni si sa organizeze spectacole la Saptamana Haute Couture „intr-un cadru mai intunecat”. El a mai mentionat ca Federatia Rusa Haute Couture urmareste indeaproape marcile rusesti Ulyana Sergeenko si Yanina Couture.

Astazi a devenit cunoscut faptul ca PVH Corp., care detine marcile Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Warner's si True & Co., isi vor inceta temporar operatiunile in Rusia si Belarus pe 7 martie. Magazinele de marca vor fi inchise. Un mare retailer de produse cosmetice si parfumerie Sephora a anuntat, de asemenea, inchiderea magazinelor si incetarea vanzarilor online in Rusia.

Articole din aceeasi categorie