24.01.2023
Show de moda controversat la Paris. Vedetele au purtat rochii cu capete de animale

Cea mai noua colectie haute couture Schiaparelli a starnit controverse, dupa ce manechinele si cateva invitate au purtat haine cu blanuri si capete de animale.

Casa de moda Schiaparelli a reusit sa socheze cu noile sale creatii, transformand catwalk-ul de la Petit Palais (muzeul de arte frumoase ale orasului Paris) intr-o adevarata jungla africana, cu capete de lei, leoparzi ori lupi atasate unor rochii de seara, altfel foarte elegante. Ideea i-a aparttinut directorului de creatie Daniel Roseberry, care a vazut in asta o transpunere a miturilor din opera lui Dante Alighieri: leul, leopardul si femeia lup, din Infernul lui Dante.

Cu toate ca impresionantele capete de animale atasate de rochiile prezentate in cadrul show-ului sunt fabricate din materiale artificiale, opinia publica a considerat accesoriile drept o glorificare a cruzimii fata de animale.Intre modelele care au defilat pe podium se numara nume celebre, precum Irina Shayk, Kylie Jenner sau Naomi Campbell, care au purtat rochii speciale.

Este fata tatei: bruneta si cu pielea maslinie! Primul si cel mai induiosator interviu cu prezentatoarea stirilor PRO TV, Tatiana Nastas, dupa ce a devenit mamica pentru a doua oara. Ce prenume au ales parintii: „Inseamna noapte, intunecat, ca parul si tenul ei”- INTERVIU

"Frumoasa si bestia", si-a intitulat Kylie Jenner tinuta cu cap de leu pe care a purtat-o in front-row, postand pe contul de Instagram cateva fotografii din cadrul show-ului parizian si multumind directorului de creatie Daniel Roseberry si casei de moda Schiaparelli pentru ocazia de-a purta "aceasta creatie de arta falsa, construita manual folosind materiale artificiale. Frumos, frumos, frumos".

In aceeasi tinuta, Irina Shayk a defilat pe podiumul de moda.

"Pantera" Naomi Campbell a purtat un cap de lup negru, anii de modelling ajutand-o s-o faca atat de firesc, de parca era o adevarata femeie-lup.

Covorul rosu a fost animat si de o alta prezenta ireala, cea a rapperitei Doja Cat intr-un outfit all-over rosu, cu cristale Swarovski purpurii pentru un "aspect stralucitor, sclipitor si subversiv". "Colaborarea cu inegalabila si talentata Doja Cat si cu Daniel Roseberry a fost o placere absoluta", spune make-up artistul Pat McGrath. "Rabdarea si dedicarea ei, in timp ce a stat alaturi de echipa Pat McGrath si de mine timp de patru ore si 58 de minute pentru a realiza creatia, acoperita cu peste 30.000 de cristale Swarovski aplicate manual, a fost cu adevarat inspirata."

Cel mai probabil, in contextul transpunerii in moda a operei lui Dante, Doja Cat era tot un personaj al Infernului.

Articole din aceeasi categorie