22.12.2023
Record absolut! O rochie purtata de printesa Diana a fost vanduta la licitatie cu peste 1 milion de dolari! Cum arata tinuta de seara - FOTO

O rochie de seara purtata de printesa Diana a fost vanduta la o licitatie, la Hollywood, pentru aproape 1,15 milioane de dolari.

Aceasta a stabilit un record ca fiind cea mai scumpa rochie purtata vreodata de Diana.

Recordul a fost detinut anterior de o rochie pe care Diana a purtat-o in anul 1991, realizata de Victor Edelstein, si care s-a vandut la inceputul anului cu suma de 604.800 de dolari.

Rochia pe care cumparatorul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a platit peste 1,15 milioane de dolari a fost purtata la doua evenimente de catre printesa de Wales.

Horoscop 22 decembrie 2023. O zodie are sustinerea astrelor in dragoste si poate incepe o noua poveste de iubire

Supranumita „Printesa inimilor”, Diana a impresionat audienta in rochia de seara din catifea, cu stelute, la un dineu oferit de primarul Florentei in aprilie 1985. Un an mai tarziu a imbracat aceeasi rochie la spectacolul oferit de Orchestra Simfonica din Vancouver.

Rochia de seara a fost realizata de creatorul de moda marocano-britanic Jacques Azagury. Piesa vestimentara a fost licitata in cadrul Julien’s Auctions de la Hollywood si ar fi trebuit sa se vanda cu 100.000 de dolari.

Andrei si Ella Chistol, mai sinceri ca niciodata! Afla daca au vrut sau nu sa divorteze, dar si daca isi doresc inca un copil - VIDEO

Tinuta prevazuta cu organza in partea de jos este acum de departe cea mai scumpa rochie purtata de regretata Diana, scrie The Guardian.

In catalogul de la evenimentul „Julien's Auctions si Turner Classic Movies Present: Hollywood Legends” rochia era descrisa astfel: „Cu umerii capitonati prezinta un corset din catifea neagra cu stele brodate cu fir metalic, realizat din tesatura Jakob Schlaepfer, cu o fusta din organza albastru regal, o esarfa si o funda”.

Articole din aceeasi categorie