11.06.2021
Profesorii din scolile spaniole au inceput sa poarte fuste! Care este cauza

Totul a inceput cand unul dintre elevi a fost expulzat de la scoala pentru ca mergea la lectii in imbracaminte pentru femei. Profesorii au decis sa-l sustina si sa arate prin propriul exemplu ca hainele nu au sex.

Profesorii de gen masculin din scolile spaniole au inceput recent sa poarte fuste pentru lectii. Ei fac acest lucru ca parte a unei campanii de combatere a stereotipurilor de gen, scrie presa occidentala.

Miscarea de #imbracamintefarasex (#LaRopaNoTieneGenero) a fost lansata in noiembrie 2020 de profesorul de matematica Jose Pignas. Ideea miscarii i-a venit lui Jose dupa ce unul dintre elevii sai, Mikel Gomez, a fost expulzat de la scoala pentru ca venise de mai multe ori la cursuri imbracat cu haine de dama.

Dupa incident, profesorul a fost fotografiat langa tabla intr-un pulover si fusta si a publicat imaginea pe retelele de socializare. „Acum 20 de ani, la aceasta scoala, unde lucrez acum ca profesor, am fost abuzat si persecutat din cauza orientarii mele sexuale. Atunci multi profesori au preferat sa inchida ochii la acest lucru si sa nu acorde atentie agresiunii. Astazi vreau sa-l sprijin pe Mikel, care a fost expulzat de la scoala si trimis la un psiholog pentru ca a venit la lectii in fusta ”, a scris Pinas.

In mai, un incident similar a avut loc intr-o alta scoala spaniola. Unul dintre studenti a fost hartuit pentru ca era homosexual si purta o hanorac cu anime. La aflarea acestui lucru, profesorii sai, Manuel Ortega si Borja Velaquez, au venit o luna purtand fuste.

Ortega si Velazquez au vrut sa le arate studentilor in acest fel ca hainele nu inseamna nimic si fiecare are dreptul sa se imbrace asa cum isi doreste. In timpul conversatiilor cu copiii, profesorii au incercat, de asemenea, sa arate ca baietii se pot juca cu papusi si isi pot creste parul, in timp ce fetele pot purta par scurt sau pot juca fotbal. Potrivit profesorilor, dupa aceste conversatii, copiii au inceput sa arate mai mult respect fata de alte persoane.

 Mikel Gomez, cu care a inceput aceasta poveste, dupa ce a fost expulzat de la scoala, si-a deschis un cont pe TikTok, unde a gasit sprijinul a milioane de utilizatori. Peste 11 mii de publicatii pot fi gasite pe Instagram sub hashtagul „Haine fara sex”.

Citeste si :  Instagram vs Realitate! Filip Kirkorov a publicat o fotografie in care apare asa cum tu nu l-ai mai vazut. Vezi cum si-a editat artistul poza - FOTO
Articole din aceeasi categorie