22.02.2022
Prietenia care a schimbat lumea modei: Istoria relatiei dintre Audrey Hepburn si Hubert de Givenchy: „De la Geneva la Paris, am plans in haina pe care mi-a dat-o” - FOTO

Relatia celebrei actrite Audrey Hepburn cu Hubert de Givenchy a durat mai bine de 40 de ani. Incepand sa lucreze impreuna au devenit curand prieteni apropiati.

O prietenie neasteptata

In anul 1953, Hubert de Givenchy tocmai isi deschisese Casa de Moda la Paris. Pe atunci el muncea din greu pentru a deveni recunoscut in lumea modei. Audrey Hepburn era deja o actrita celebra in SUA, da inca nu reusise sa devina celebra in strainatate. Dupa ce a obtinut un rol in filmul „Sabrina”, actrita, la insistentele regizorului Billy Wilder, a mers la designerul de moda pentru a-i cere sa ii creeze tinute pentru personajul ei. 

O noua premiera! Dara a lansat „Umbra Ta” - o piesa despre dragoste: „ Stau si astept. Am emotii”- VIDEO

Givenchy, cand a aflat ca Hepburn vine sa-l vada, s-a pregatit sa o vada pe Katharine Hepburn si a fost foarte surprins cand a vazut-o in fata lui pe Audrey. Initial, designerul nu prea avea chef sa-i faca rochii actritei: „Am spus ca nu am timp. Atunci eram ocupat, lucram la o colectie noua si nu aveam multi asistenti”, isi amintea Hubert.

Cu toate acestea, Hepburn nu a acceptat refuzul si l-a invitat la o cina. In doar cateva ora, actrita l-a fermecat intr-atat pe creatorul de moda, incat la sfarsitul serii, Givenchy i-a aratat o serie de mostre din noua sa colectie: „Voi face orice pentru tine”, ii spunea couturierul.

In film, actrita a aparut in mai multe rochii din noua colectie Givenchy. Tabloul a castigat un Oscar pentru „cel mai bun design de costume”. Insa premiul i-a revenit lui Edith Head, care a realizat toate celelalte tinute pentru film. Simtindu-se vinovata, Hepburn a zburat personal la Givenchy pentru a-si cere scuze - numele sau nici macar nu a fost mentionat in nominatii. Insa designerul de moda s-a grabit sa o linisteasca pe actrita, spunand ca acum, datorita ei, are foarte multi clienti.

Astfel a început prietenia lor, care a durat mai mult de 40 de ani.

„Breakfast at Tiffany’s”

Deja in 1960, Givenchy era un designer de moda de succes si o imbraca pe Audrey nu doar in filme, dar si in viata de zi cu zi.

I-a fost infidel Angelinei Jolie de mai multe ori, pana cand ea l-a trimis la terapie, iar el a inselat-o si cu terapeuta! Ce barbat a facut-o pe diva sa se simta umilita

Filmul „Breakfast at Tiffany’s” l-a reunit din nou pe designer cu muza sa. Cea mai cunoscuta tinuta in care Hepburn apare in film a fost o rochie neagra, care a intrat in istoria cinematografiei si a modei.

In film, actrita a combinat rochia cu un colier de perle, manusi si pantofi negri, ceea ce a facut-o sa arate ca un simbol al elegantei. Givenchy a creat si o versiune decupata a rochiei (designul amintea de celebra rochie neagra a lui Coco Chanel), dar a facut mai putin entuziasm cu ea.

Ultimul cadou 

Givenchy a fost un prieten foarte apropiat al actriței si i-a încredințat cele mai intime secrete. Așadar, creatorul de moda a creat si rochia de mireasa a lui Audrey cand aceasta s-a casatorit cu Andrea Dotti.

Designerul a ajutat-o pe actrita sa treaca peste dramele personale si a fost intotdeauna gata sa o sustina. Totul era reciproc. Ea spunea ca doar in tinutele Givenchy se simte confortabil: „Sunt singurele haine in care eu devin eu insami. El este mult mai mult decat un couturier, el este un creator de individualitate”. 

Chiar inainte de moarte, actrita i-a oferit designerului o haina matlasata albastra, spunandu-i: „Cand esti trist, imbraca-l si iti va da putere”. Nici la 20 de ani de la moartea lui Hepburn, Givenchy nu si-a putut stapani emotiile cand a vorbit despre ea: „De la Geneva la Paris, am plans in haina pe care mi-a dat-o”. 

Moment frumos la O Seara Perfecta! Baietii de la Akord au dansat si s-au distrat alaturi de Anisoara Loghin - VIDEO

Mai tarziu, designerul va spune despre muza sa: „Era o vrajitoare, inspira dragoste si frumusete, iar zanele nu dispar niciodata pentru totdeauna”. 

Articole din aceeasi categorie