Incepem revizuirea garderobei intotdeauna cu un scop final in minte
„Este usor sa deschidem garderoba si sa ne simtim coplesiti de multitudinea pieselor pe care le contine, dar daca avem o viziune clara de am decis sa ne editam dulapul, productivitatea noastra in acest proces va fi cu siguranta una marita”.
Nu subestimam puterea regulii unui an
„Daca avem acele haine care stau nefolosite in spatele garderobei - ”pentru orice eventualitate”, le scoatem pe toate, le analizam si ne gandim la ultima data cand le-am folosit cu adevarat. Daca au trecut cel putin douasprezece luni, atunci mai mult ca sigur nu mai avem nevoie de ele. Asa ca, fie le punem in punga pentru caritate, fie le vinde, fie le aruncam”.
Daca nu suntem siguri de o anumita piesa vestimentara, atunci o imbracam
„Avem cateva piese care stau mai mult de un an in dulap, dar inca nu suntem siguri daca ar trebui sa le aruncam? Cel mai bun lucru este sa le probam si sa ne punem trei intrebari simple:
Imi confera incredere aceasta piesa?
Imi avantajeaza silueta?
Se potriveste modului meu de viata?
Daca raspunsul la aceste trei intrebari este NU, atunci o lasam sa plece”.
Sortam imbracamintea dupa culori
„Dupa ce am exclus piesele in exces, putem lucra cu ceea ce a ramas, pentru a ne eficientiza garderoba. Cea mai buna tehnica pentru asta este sa ne aranjam hainele dupa culori. Este mult mai usor sa observam cinci pulovere negre similare, daca acestea vor fi asezate impreuna”.
Organizam hainele dupa sezon
„In functie de cat spatiu avem, incercam sa ne organizam hainele in aceasta ordine: toamna, iarna, primavara si iarna. Daca avem prea multe haine pentru o singura garderoba, facem o rotatie de doua ori pe an, de obicei pe la inceputul lunii septembrie pentru articolele de toamna/iarna si inceputul lunii martie pentru articolele de primavara/vara”.
Sursa FOTO: Instagram