14.10.2020
Ce se poarta in acest sezon? Stilista Xenia Bugneac: „Daca optati pentru un trenci care sa fie confectionat din stofa de calitate, poate sa va slujeasca ani multi.”

In aceasta toamna, punem accent pe culoare si comoditate. Iata de ce uitam de tinutele gri sau negre si incercam un albastru cochet si ochios. Facem mult loc si hainelor oversize, pe care daca le imbracam, cu siguranta, n-avem cum sa dam gres.

Citeste si :  Ce vom purta in acest sezon toamna/iarna in materie de bijuterie? Ina Talpa, stilist in accesorii: „Minimalismul nu este in top.”

Int-un reportaj din cadrul emisiunii O Seara Perfecta, stilista Xenia Bugneac a povestit care sunt tendintele acestui sezon in materie de imbracaminte. Designerii au hotarat sa puna accent pe culoare. „Mai mult ca oricand, in acest an, institutul Pantone a pus accent pe culoare si toamna aceasta, cu siguranta, nu este posomorata. Ei au luat in calcul, probabil, situatia in care ne aflam si ne-au dat optiunea de a experimenta prin culori. Culoarea anului 2020 este classic blue si este actuala in orice sezon.”

„Pe langa aceasta, mai sunt si culori care au intrat in top 10 culori ale sezonului toamna-iarna 2020-2021. Sunt toate nuantele de rosu, violet, pamantiu, galben, auriu.”, spune stilista.

In moda revin tinutele care ofera un grad sporit de confort si libertate, dar si tinutele stratificate. „Libertate este cuvantul pe care l-as folosi vizavi de tendinte, pentru ca moda, tendintele sezonului rece se axeaza pe libertatea in miscare si confortul de a te simti bine. Stratificarea mai mult ca oricand este in voga.”, a continuat Xenia.

Daca temperaturile scazute sunt tot mai aproape, hainele oversize sunt cele mai potrvite pentru a tine de cald si a fi si in trend. „Hainele voluminoase, hainele largi sunt in tendinta.”

„In garderoba de baza a unei femei trebuie sa se regaseasca cel putin cinci camasi, si anume: alba, colorata, cu imprimeuri, din satin si matase. Trebuie sa nu lipseasca blugii albi si negri. Sacourile care fac parte din garderoba unei femei sunt cele negre, colorate, cu imprimeuri.”, povesteste stilista.

Rochiile mulate sau cele pe corp sunt un antitrend.„Rochiile vaporoase sunt foarte actuale si pot fi purtate cu niste bocanci, incaltamintea masiva le va cinferi un aer inedit, mai non conformist. Rochiile mulate trebuie excluse din garderoba.”

O piesa must-have este trenciul, iar anul acesta sunt in trend cele cu un croi minimalist si culoari subtile. „Daca optati pentru un trenci care sa fie confectionat din stofa calitativa, poate sa va slujeasca ani multi. Pe timp de iarna piesa vedeta este paltonul.”

Accesoriile in acest an se poarta cu indrazneala. „Bocanci cu diferite talpi, masive, cu lanturi sunt foarte actuali. Nu renuntam nici la pantofii care sunt de baza in garderoba unei femei si ne referim la stiletto bej si negri. In acest sezon beretele sunt in trend.”

Priveste reportajul in intregime si vezi ce alte sfaturi iti ofera stilista.

Citeste si :  Colectia sustenabila by Mihai Janu. „Anul 2020 este un an al depresiei oarecare a modei, tot anturajul a obosit de foarte mult consum.”

Surse foto: Facebook, Google.com

Articole din aceeasi categorie