08.06.2021
Buchetul de mireasa al lui Grace Kelly: povestea unui accesoriu care a transformat tendintele mireselor

La acea vreme, miresele regale optau pentru buchete mari si cat mai deosebite, dar Grace Kelly a ales unul cat mai simplu, format din lacramioare, o floare plina de simbolism.

La fel ca toate elementele care au facut parte din aspectul de mireasa al printesei de Monaco, buchetul de nunta al lui Grace Kelly avea o poveste in spate si fiecare detaliu care il compunea, de la forma sa la florile alese, era incarcat de simbolism.

Nunta lui Grace Kelly si a printului Rainier a avut loc pe 19 aprilie 1956. La acea vreme, mirese ale regalitatii si ale societatii inalte aveau tendinta de a opta pentru buchete mari, ostentative si structurate, care capturau o mare parte din atentia celor prezenti. Cu toate acestea, Printesa de Monaco a evitat tendintele momentului, alegand un buchet care sa serveasca drept precedent pentru compozitiile florale simple si mici care continua sa triumfe pana si la nuntile de astazi.

Specia ei preferata era crini de cala, dar Grace Kelly a optat pentru un buchet cu o singura floare - crini de vale (lacramioare). Este o floare de primavara, aclamata pentru aroma sa caracteristica, culoarea alba a petalelor sale si, de asemenea, incarcata de semnificatie. In simbolologia florala, lacramioara este legat de revenirea la fericire, motiv pentru care istoric a fost una dintre speciile cu cea mai mare prezenta in buchetele de mireasa.

Actrita americana a purtat buchetul cocotat pe o biblie impodobita cu flori si perle, ca accesoriu in timpul ceremoniei. La iesirea din Catedrala Sfantul Nicolae, inainte de a se indrepta spre Palatul Regal pentru receptia oficiala, Grace Kelly si Rainier III au facut o oprire la Biserica Sfantului Devot, unde printesa i-a oferit patronului buchetul de mireasa. Aceasta traditie va fi repetata 55 de ani mai tarziu de Charlene de Monaco, in ziua nuntii sale cu Alberto de Monaco (fiul lui Grace Kelly).

Dar designul minimalist al buchetului ei de mireasa nu a fost singurul element care a fugit de tendintele momentului. Intrerupand traditia, Grace Kelly a ales alte buchete decat ale ei: sora ei Peggy a purtat un buchet de trandafiri de ceai, care, iar domnisoarele de onoare, buchete de margarete. Acestea din urma simbolizeaza inocenta si iubirea reala, deci este posibil sa se fi ales alegerea pentru acest sens.

Toate aceste detalii au fost un element iconic care sa inspire mai multe mirese. Buchetul pe care Kate Middleton l-a purtat la nunta ei cu printul William a fost aproape o replica a acestuia. O alegere care exemplifica modul in care buchetul de mireasa al lui Grace Kelly a transcendat in istorie.

Citeste si :  Inca un divort in acest an! Nimeni nu s-a asteptat la aceasta despartire: „Probabil ca va fi un coming-out” - VIDEO
Articole din aceeasi categorie