10.06.2024
Toată lumea își dorește un zâmbet de Hollywood, iar cea mai bună oportunitate sunt fațetele dentare! Cât costă acestea în Republica Moldova - VIDEO

 Acest lucru se poate obține prin fațetele dentare, aflăm tot ce trebuie să știm de la doctorul Dumitru Romaniuc.

Când auzim de fațetele dentare, ne ducem cu gândul la partea estetică. Dumitru Romaniuc fiind întrebat în cadrul emisiunii O Seară Perfectă de Anișora Loghin „Este vorba doar de partea estetică sau ține și de sănătatea dinților”? 

„Pacienții care își doresc fațete, de obicei trag atenția mai mult la partea estetică, dar cel mai important este noi să facem ca mai întâi să fie funcțional și mai apoi estetic. Ce folos e să ai dinți frumoși, albi, dar tu nu poți mânca sau nu te simți confortabil. Din această cauză nu la toți pacienții le putem indica fațete, dar cu ele se poate obține nu doar estetică, dar și funționalitate. Fațetele se recomandă pacienților care nu sunt satisfăcuți de zâmbetul lor, dar nu trebuie să fie înghesuiri dentare, deoarece în acest caz punem mai întâi brackets și după fațete”, a menționat doctorul Dumitru Romaniuc.

Iulia Deliu a dezvăluit ce prenume poartă mama ei! Este rar întâlnit la noi: „Ea mi-a povestit că atunci când s-a născut...” - VIDEO

Dumitru Romaniuc a dezvăluit și care este procedura pe care o face atunci când se pun fațetele dentare: „Se pilește un pic din dinte, dar este obligatoriu să nu scoatem tot smalțul dintelui, deoarece altfel fațeta nu o să se simtă bine și poate să cadă. Fațetele nu se schimbă, cum au fost puse așa și rămân, doar că au nevoie de o igienă mult mai minuțioasă”.

Fațetele sunt identificate rapid, deoarece ele au și o culoare mai pronunțată. Doctorul, Dumitru Romaniuc a menționat despre culorile fațetelor că: „Fațetele contează foarte mult de medicul care le pune, dar și de tehnicianul care le face. În ultimii 2-3 ani tot mai mulți pacienți își doresc fațete, dar să nu se observe că sunt dinți falși și asta este mai greu de obținut decât o fațetă albă. Culorile e ceva subiectiv, de obicei, eu atrag atenția la culoare după cum arată pacientul, forma capului, de culoare e ceva subiectiv, dar eu vreau să-i alung de albul acela pronunțat”.

Fotografii printre maci, pe ploaie! Cum a fost experiența pentru reporterul PRO TV Mădălina Sorocovschi - VIDEO

De-a lungul timpului există tot mai multe mituri despre fațete. Un dintre ele este că acestea se pătează în timp, doctorul Romaniuc a dezvăluit: „Nu se pătează, depinde de ceramică, de tehnică, dar eu nu am avut așa cazuri”.

Un alt mit este că fațetele arată fals. „Aici depinde de fațete, de tehnică, de măiestrie, foarte mult depinde de tehnician căci foarte puțini tehnicieni fac fațete”, a spus doctorul Romaniuc.

Fațetele sunt foarte scumpe sau nu? Doctorul Romaniuc a venit cu un răspuns: „Nu sunt foarte scumpe, în Republica Moldova sunt între 300 și 500 de euro un dinte, dacă îți faci 10-20 de dinți ajung și la 6 mii de euro”.

Sofia Dilevschi și-a făcut șuvițe albastre! Cum arată interpreta, după schimbarea spectaculoasă de look - VIDEO

Articole din aceeasi categorie