19.01.2020
Marina Carnat - despre cum e sa cresti 7 copii. „Vreau sa combat ideea ca, a avea mai mult de 2 copii si sa traiesti confortabil, ar fi de domeniul luxului!⁣”
Expertul in drept, Teodor Carnat impreuna cu sotia sa, Marina Carnat cresc impreuna 7 copii.

Este o mama-eroina, pentru ca a dat nastere la patru fete si trei baieti, numele carora incep cu „M” si „T” (Teo, Manuela, Mateo, Teia, Tadeo, Malvina, Tamia) si au o semnificatie aparte.

Recent, aceasta a publicat o fotografie pe Instagram, in dreptul careia a scris un mesaj adresat familiilor care le e frica sa conceapa mai mult de 2 copii, din motiv ca nu ar avea cu ce-i intretine.

Citeste si: Teodor Carnat creste impreuna cu sotia sa 7 copii: patru fete si trei baieti. Vezi un top al celor mai frumoase familii din MoldovaFrumoasa mamica a spus lucrurilor pe nume si a scris cu lux de amanunte cum e sa cresti atatia copii si sa ai investitii minime. Femeia s-a referit la faptul ca familiile cu multi copii nu primesc asistenta sociala suplimentara si nu sunt deloc privilegiate, totul fiind pe cont propriu.

„Cat costa sa ai o familie numeroasa? ⁣Eu nu voi scrie o suma! Insa vreau sa combat ideea ca, a avea mai mult de 2 copii si sa traiesti confortabil, ar fi de domeniul luxului!⁣ ⁣Nu stiu cum e la altii, dar eu va zic cum e la noi: ⁣

⁣- Familiile numeroase nu primesc asistenta sociala suplimentara, totul e pe cont propriu;⁣

- Cel mai scump din tot e locuinta: noi traim in casa noastra, dar daca planifici sa ai mai multi copii, eu consider ca si intr-un apartament cu 3-4 odai, daca acestea sunt mari, e posibil de amenajat spatiul spre binele tuturor;

- Copiii nostri au mers doar la o gradinita publica, de langa casa;⁣

- Acum copiii merg la scoala publica, de langa casa;

- Activitatile extrascolare le alegem tot cele publice, unde sunt taxe foarte accesibile (ai nostri se ocupa cu: muzica, judo, inot, tenis), tot in regiuni apropiate de casa”, a scris Marina Carnat.

Sotia lui Teodor Carnat a vorbit si despre faptul ca nu cheltuie bani pe haine, obiecte casnice sau vacante, toata investitia axandu-se pe produsele alimentare. „- Haine cumpar mai mult doar fiului si fiicei mai mari, si celorlalti cumpar nou atunci cand au nevoie (minimalism);

- Lucruri pentru copii (carut, patut, fotoliu auto, bicicleta etc.) sunt folosite din copil in copil si in majoritatea cazurilor am cumparat second hand;⁣

- Investitia cea mai mare este in alimentatie, dar eu nu fac provizii. Prefer sa cumpar zilnic proaspat, decat cu kilogramele si sa se altereze;⁣

- Masina avem un minivan cu 9 locuri (chiar daca planifici doar 3-4 copii, cumpara din start una cu 8-9 locuri);

- Vacantele le alegem doar dupa buget. Calatorim cu masina. Asadar, nu economisim tot anul doar ca sa ajungem intr-o destinatie cu avionul si sa stam la un hotel de 5 stele. Prioritar e sa petrecem timpul impreuna, dar nu locul ”, a mai adaugat Marina Carnat.

La finalul mesajului, aceasta a specificat ca nu sunt necesare sume enorme pentru a putea intretine o familie mare, ci este nevoie doar de energie si timp. „Deci, poti sa-ti permiti o familie numeroasa? Da! Depinde dupa ce reguli te conduci! DAR... eu zic ca ceea ce trebuie sa ai aici e - timp si energie suficienta, dar nu bani mai multi!⁣”, a zis ea.

Marina Carnat si cunoscutul avocat, Teodor Carnat s-au cunoscut in anul 2002, pe cand ea era studenta in primul an la Facultatea de Drept, iar el ii era profesor. Cei doi sunt parintii a 7 copii, domnul Carnat avand si o fiica mare din prima casnicie.

Sursa foto: Instagram.com

Articole din aceeasi categorie