01.04.2021
„Violul nu este si nu a fost niciodata vina victimei.” #redmylips - poarta buze rosii si fii solidara cu victimele violentei sexuale! Bloggerita Ana-Irina vine cu un indemn catre societate

Poarta ruj rosu in luna aprilie pentru a creste gradul de constientizare cu privire la violenta sexuala si pentru a vorbi impotriva blamarii victimelor! Numerosi bloggeri si oameni publici de la noi vorbesc despre campania #redmylips, care nu este despre vanitate, ci e despre vizibilitate si indeamna femeile care sunt supuse unui viol de oricare tip sa nu taca, dar sa anunte si sa isi exprime durerea, public.

Nicolae Botgros, alaturi de fiul si viitoarea nora! Familia maestrului s-a vaccinat la Iasi. „Multumesc mult Romania ..!!!”

Cea de-a doua luna a primaverii este pentru informare si constientizarea publicului despre hartuirea sexuala fata de femei. „Luna Aprilie e #redmylips campanie internationala de informare si sensibilizare a opiniei publice privind abuzurile sexuale fata de femei. Scopul principal fiind desfiintarea miturilor privind violul si incetarea blamarii victimelor precum ca “singura a cautat-o”, “singura a provocat-o”. Violul nu este si nu a fost niciodata vina victimei. Nu este provocat prin vestimentatie, machiaj atragator sau comportament relaxat. NU inseamna NU!

Alatura-te si tu campaniei #redmylips purtand un ruj rosu in Aprilie si discutand acest subiect in anturajul tau.”, a scris bloggerita Ana-Irina, pe retelele de socializare.

„Red my lips 
Gender and Sexual violence is
not a Women’s Issue.
It’s a Human Issue.” (Genul si violenta sexuala nu este o problema a femeilor. Este o problema umana.”, este mesajul Anei Cernicova, pe care l-a scris pe Instagram, publicand si o poza in care are buzele machiate cu ruj rosu.

Una dintre cele mai des intalnite forme de incalcare a drepturilor omului in Republica Moldova este violenta impotriva femeilor si a fetelor. Potrivit UNFPA, 63% din femeile din Republica Moldova s-au confruntat cu un anumit tip de violenta (psihologica, fizica sau sexuala) din partea sotului ori a partenerului, pe tot parcursul vietii. Doar 8,4% dintre femeile abuzate au raportat cele intamplate la politie.

E nebunatica, vesela si carismatica, dar poate fi si sufletista. Cum e Dianna Rotaru in familie? Mama vedetei spune adevarul: „Dati-mi voie sa va spun un secret pe care il stiu doar eu ca mama” - VIDEO

Surse foto: Instagram, Facebook

Articole din aceeasi categorie