Alexandru Comerzan (31 de ani), din echipa lui chef Catalin Scarlatescu, este castigatorul „Chefi la cutite“ si al marelui premiu in valoare de 30.000 de euro, informeaza adevarul.ro.
Pentru al doilea sezon consecutiv, chef Florin Dumitrescu a ramas fara niciun concurent in finala show-ului de la Antena 1.
Învingatorul celui de-al saptelea sezon „Chefi la cutite“ a fost decis de un juriu format din 11 cei mai buni bucatari din Romania. Meniul pregatit de concurentul caruia chef Scarlatescu i-a dat inca din preselectii cutitul de aur a fost cel mai apreciat si astfel el a fost desemnat marele castigator.
„Am reusit! Din punct de vedere profesional, cred ca e cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat. Sper ca familia mea sa fie mandra de ce am realizat. Lui chef Scarlatescu ii multumesc pentru incredere, pentru cutitul de aur, pentru experienta avuta impreuna. Sper sa fie mandru de mine. Eu sunt foarte mandru de el“, a declarat castigatorul „Chefi la cutite“.
La randul lui, chef Scarlatescu a fost extrem de emotionat in momentul in care a aflat ca ucenicul sau a castigat marele premiu. „Cat de mult mi-am dorit sa castige baietasul asta... Esti grandios, senzational, esti un bucatar desavarsit! Din momentul asta si tu faci parte din constelatia asta, suntem niste bucatari stelari“, i-a transmis Scarlatescu invingatorului.
Alexandru Comerzan este originar din Chisinau, unde lucreaza la un restaurant ca sef bucatar. Timp de 14 ani insa el a fost stabilit in Italia, unde a plecat la 15 ani alaturi de familie si a absolvit scoala profesionala de bucatari. „Am plecat in Italia in 2003 cu parintii in Italia. Trebuia sa-mi gasesc o meserie, iar intr-o zi ma uitam la televizor si am vazut un bucatar care a pregatit o farfurie care mie mi-a placut foarte mult si i-am zis mamei ca asta vreau si eu sa devin, bucatar. Tata nu prea a fost de acord, pentru ca a crescut intr-o epoca in care toti se uitau la doctori si la avocati ca la Dumnezeu. Bucatarul cine era? Nu era nimeni! In ziua de azi bucatarii au un alt statut. Cred ca si tata e mandru de mine“, a declarat castigatorul „Chefi la cutite“.
Tanarul a marturisit ca primii ani in bucatarie nu au fost tocmai usor, dar cu multa munca si ambitie a ajuns departe: „Primii ani in restaurant am curatat spanac, cartofi, morcovi, dupa care, cu staruinta, incet, incet m-am ridicat pana la ajutor de sef bucatar“. El a marturisit ca bucataria ar trebui sa ofere si emotie si a recunoscut ca nu are foarte multi prieteni in industrie din cauza stilului dur. „In bucatarie trebuie sa fie un regim de-al lui Stalin. Da, recunosc, sunt Stalin in bucatarie“.
Sursa foto: Google.com