20.08.2019
Sotia premierului din Israel i-a jignit pe uncraineni in timpul vizitei oficiale, aruncand jos colacul cu care a fost intampinata
Incidente mai putin obisnuite in timpul vizitei premierului israelian si a sotiei sale in Ucraina.

Sara Netanyahu, sotia prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu, a aruncat bucatica de paine din colacul cu care au fost intampinati ea si sotul ei la sosirea pe aeroportul din Kiev, chiar in fata celor care au primit cuplul israelian, informeaza publicatia Ukrainska Pravda.

Sotii Netanyahu au avut luni o vizita de o zi in Ucraina, sosind inca de duminica seara la Kiev. Ei au fost intampinati, conform obiceiului, cu paine si sare.

Premierul israelian a gustat o bucatica din colac si i-a intins o feliuta si sotiei sale, care insa - in vazul tuturor - a aruncat painea.

Si in timpul calatoriei cu avionul, sotia lui Netanyahu a incercat sa intre in cabina pilotilor, furioasa din cauza ca nu a fost salutata personal de comandantul aeronavei. Ea a fost oprita de unul dintre agentii din dispozitivul de securitate. Ulterior, pilotul a salutat-o prin statie.

Inainte de Holocaust, evreii constituiau o mare parte a populatiei ucrainene. Volodimir Zelenski este el insusi evreu, asa cum este si premierul sau, Volodimir Groisman, desi a spus ca el considera religia o chestiune privata.

Peste 1 milion de persoane provenite din Ucraina s-au instalat in Israel dupa caderea Cortinei de Fier, acestea inclinand in general sa voteze pentru partidul rusofon si nationalist Israel Beiteinu, condus de Avigdor Lieberman, originar din Republica Moldova.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie