16.01.2024
Soprana Valentina Nafornita, decorata cu Medalia Academica „Nicolae Milescu Spatarul”: „Muzica este si stiinta” - FOTO/VIDEO

Acum o zi, de Ziua Culturii Nationale, soprana Valentina Nafornita a inregistrat un nou succes. Aceasta a fost decorata cu Medalia Academica „Nicolae Milescu Spatarul”.

Intr-o postrare pe Instagram, reprezentantii Organizatiei Neguvernamentale „Copil Comunitate Familie” din Moldova au mentionat: „Pe langa performanta artistica rasunatoare, promovarea culturii nationale si a imaginei tarii noastre, noi stim cat de mult Valentina iti doreste sa ajunga prin finetea calda a culturii la inimile copiilor din tara. Ori de cate ori a avut ocazia sa viziteze familii, copii le-a vorbit despre CULTURA.
Suntem onorati sa militam alaturi de patroana organizatiei, @valentinanafornitaofficial pentru o societate puternica, unde fiecare copil creste acasa, cunoscand-si istoria, cultura si identitatea. Felicitari, draga Valentina, traim aceeasi bucurie si mandrie de fiecare data”.

Tatiana Koberidze a nascut! Imagini emotionante alaturi de fiica si sotul ei: „Nu voi uita niciodata aceasta zi” - VIDEO

Totodata, soprana a venit si ea cu un mesaj de multumire. „Sunt onorata sa primesc aceasta distinctie din partea Academiei de Stiinte. Va multumesc foarte mult. Facem video acum din masina. Fug acasa la copil. Ma bucur foarte mult, va multumesc”, a spus Nafornita.

„Muzica nu este doar arta. Eu studiez muzica de 30 de ani, de la varsta de 6 ani si pot sa spun ca si acum, mai am de invatat. Muzica este intr-adevar si stiinta pana la urma”, a mai notat soprana.

Valentina Nafornita s-a nascut in Moldova, mai exact, in satul Cuhnesti, raionul Glodeni, acolo unde a si studiat vioara. Peste ani ea a aflat ca nu i se ofera nicio bursa la Conservatorul din Chisinau. A perseverat, din zori pana in noapte, ca intr-un final sa fie admisa la Conservatorul din Bucuresti. De acolo – la masterat, dar si la Opera din capitala Romaniei. La 24 de ani, Valentina Nafornita castiga cel mai prestigios concurs din Marea Britanie, pentru cantaretii lirici din lume, „BBC Singer of the World”. 

La 21 de ani, castiga peste 90 de mii de euro la o slujba pe care nu o vrea nimeni! Are concediu patru luni pe an - FOTO

Articole din aceeasi categorie