„Tine totul de arhivarea unor emotii personale si vazand anumite stiri internationale m-am gandit de ce sa nu facem si la noi.”, a spus Dumitru Talmazan, specialist IT.
Dumitru a marturisit ca prin mesajele lasate, elevii transmit urmatoarei generatii un patrimoniu cultural: „O sa am 60 si ceva de ani si ma gandeam ca are doua ingridiente foarte importante. Primul este speranta.Tu facand acest proces speri ca in anul 2050 vei fi acolo. Daca nu tu, atunci copiii tai. Este o forma de a transmite acest moment al patrimoniului cultural pe care noi il avem, generatiilor viitoare.”
Pe langa mesaje, in capsula timpului au fost puse diplome, documente importante si desigur un martisor ca simbol al primaverei.
Dupa ce capsula a fost inchisa, ea a fost asezata si fixata in fundatia liceului, de catre elevi care ne-au spus ca in anul 2050 isi vad toate visele realizate, iar scoala lor va fi plina de copii destepti: „Sa avem toti succes, sa nu ne dam batuti la toate circumstantele care se vor intampla in viata si sa ne indemnam tot ce nepropunem.”/„In 2050 sper ca acest liceu va fi plin cu elevi foarte destepti care doresc sa realizeze si sa aduca foarte multe succese inscoala data.”
Aceasta actiune este noua pentru localitatea lor, iar primarul a spus ca e cea mai potrivita pentru a lasa viitoarei generatii un mesaj: „Aceasta actiune este noua pentru localitatea noasta, dar nu cred ca numai pentru localitatea noastra. Cred ca este ceva nobil. Le uram ceva bun, sa fie mai buni ca noi, sa fie mai onesti ca noi, mai dezvoltati ca noi.”
Intrebata de ce la unu martie a avut loc incapsularea liceului, directoarea a marturisit ca a ales ziua cand totul prinde viata si spera ca acest eveniment va ramane in istorie.