13.01.2021
Sfantul Vasile - sarbatoare speciala pentru cei care poarta acest nume. Cine sunt vedetele de la noi care sarbatoresc astazi ziua onomastica

La data de 14 ianuarie, crestinii ortodocsi de rit vechi marcheaza sarbatoarea Sf. Vasile cel Mare, dar si Anul Nou pe vechi. Noi am pregatit o lista cu personalitatile de la noi care isi sarbatoresc, cu aceasta ocazie, ziua onomastica.

Citeste si :  Cei mai frumosi barbati din lume ai anului 2020. Care sunt celebritatile ce se regasesc in top

1. Vasile Botnaru

Vasile Botnaru este un jurnalist notoriu de la noi. In prezent, acesta este directorul biroului din Chisinau al postului „Radio Europa Libera”. Pe langa jurnalism, el mai practica si pictura. Pana acum, el a realizat cateva expozitii de picturi in vin si cafea. Totodata, Vasile Botnaru a lansat si o carte cu poezii ale poetilor romani, insotindu-le cu propriile picturi.

2. Vasile Macovei

Vasile Macovei este un interpret de muzica usoara din showbizul autohton. Acesta s-a lansat pe piata muzicala participand in proiectul televizat „Fabrica de staruri”. Artistul are in palmares o serie de piese si cateva videoclipuri de succes.

3. Vasile Advahov 

Alaturi de fratele sau Vitalie, Vasile Advahov este conducatorul artistic al Orchestrei Municipale a Fratilor Advahov. Artistul este un renumit violonist din Moldova.

4. Vasile Iovu

Vasile Iovu este un naist din Republica Moldova. Decisiva pentru adevarata cariera artistica a fost intalnirea sa cu Gheorghe Zamfir, care l-a indrumat si l-a binecuvantat intru cucerirea inaltimilor muzicii romanesti.

5. Vasile Zubcu-Codreanu 

Vasile Zubcu-Codreanu este un actor emerit de la noi. El este maestrul in arta. Vasile Zubcu-Codreanu a interpretat rolul lui Mihai Eminescu in filmul regizorului Emil Loteanu „Luceafarul”. A jucat in filmele „Dimitrie Cantemir”, „Casa parinteasca”, „Barbatii incaruntesc de tineri”, „Furtuni de toamna”, „Pe urmele fiarei”, „Fat-Frumos”, „Corbii prada n-o impart”, „La portile Satanei”, „Cum sa devii celebru”, „Adolescenta”, „Si veni-va o zi” s.a.

6. Vasile Romanciuc 

Vasile Romanciuc este un poet din Republica Moldova. Acesta este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (1976), membru al Uniunii Scriitorilor din Romania (1994), membru al PEN-Centrului International (1996).

Citeste si :  Cea mai sexy rusoaica a anului 2020. Este o actrita celebra cu peste 1 milion de fani pe Instagram

Surse foto: Google.com; Instagram.com; Facebook.com

Articole din aceeasi categorie