22.05.2020
Rusanda Panfili si Valentina Nafornita iti propun o noua versiune a celebrei melodii „CANTA CUCU-N BUCOVINA”! Au mai ramas doar cateva ore pana la lansarea piesei

Violonista Rusanda Panfili impreuna cu soprana Valentina Nafornita lanseaza astazi o piesa traditional romneasca.

Inspiratia le-a venit celor doua, cand s-au pomenit izolate in Austria, in timpul pandemiei de COVID-19, de aici si ideea de a inregistra „Canta Cucu-n Bucovina” impreuna.

„Au mai ramas doar 8 ore pana la lansarea versiunii noastre speciale „Canta Cucu-n Bucovina”! Am creat intreaga piesa folosind doar vioara mea, iar Valentina a imbogatit aceasta melodie cu vocea ei superba! De asemenea, ii datorez o mare multumire lui Stefan care a filmat si editat videoclipul”, a scris tanara violonista intr-o postare pe Facebook.

Piesa va fi lansata azi, 22 mai, la ora 21:00, pe canalul de YouTube a Rusandei Panfili!

Rusanda Panfili a inceput sa cante la vioara de la 6 ani, cand a inceput scoala de muzica ,,George Enescu” din Bucuresti, iar la 15 ani era deja cea mai tanara studenta la Universitatea de Muzica din Viena. 

Aceasta a ajuns sa cante pe cele mai mari scene ale lumii, alaturi de cele mai apreciate orchestre. Anul 2019, Rusanda l-a inceput in turneu alaturi de orchestra compozitorului Hans Zimmer, cel care a creat coloanele sonore ale multor filme de la Hollywood, printre care: Gladiator, Codul lui Da Vinci, Inception, Interstellar si Piratii din Caraibe. 

In prezent, canta ca solista cu Orchestra Simfonica din Ierusalim, Orchestra Simfonica a Statului Mexic si Moldova si Orchestrele simfonice romanesti, colaborand cu mari muzicieni, compozitori si dirijori precum: Markus Schirmer, Aleksey Igudesman si Hans Zimmer. De asemene, ea este implicata in numeroase proiecte clasice, cross-over si pop. 

Valentina Nafornita s-a nascut in Moldova, mai exact, in satul Cuhnesti, r-nul Glodeni. Acolo unde a si studiat vioara. Ca peste ani sa afle ca nu i se ofera nicio bursa la Conservatorul din Chisinau. A perseverat, din zori pana la trei noaptea, ca intr-un final sa fie admisa la Conservatorul din Bucuresti. De acolo – la masterat, dar si la Opera din capitala Romaniei. La 24 de ani, Valentina Nafornita castiga cel mai prestigios concurs din Marea Britanie, pentru cantaretii lirici din lume, “BBC Singer of the World”.

Surse foto: Google.com, Facebook.com, Foto Valentina Nafornita: Dragosh Cojocaru
Articole din aceeasi categorie