11.07.2023
O femeie transsexuala a castigat in premiera Miss Olanda 2023 si va reprezenta tara la Miss Univers - FOTO

Modelul olandez Rikkie Valerie Kolle este prima femeie transsexuala care va reprezenta Olanda la concursul de frumusete Miss Univers, ce va fi organizat in decembrie in El Salvador, scrie huffpost.com, potrivit News.ro.

Organizatia Miss Nederland a anuntat ca Rikkie Valerie Kolle, in varsta de 22 de ani, a fost incoronata sambata, in urma unei ceremonii la care au participat Miss Olanda 2022, Ona Moody, si actuala Miss Univers, R'Bonney Gabriel din SUA.

Nathalie Mogbelzada din Amsterdam a castigat locul intai, in timp ce Habiba Mostafa a fost desemnata Miss Congenialitate, iar Lou Dirchs a fost desemnata Miss Social Media.

Kolle va fi a doua femeie transsexuala care va concura in competitia Miss Univers, dupa spaniola Angela Ponce in 2018. Organizatia-mama a concursului permite femeilor transsexuale sa participe la concurs din 2012.

Horoscop 11 iulie 2023. Zodiile care au parte de conflicte la serviciu

Modelul si actrita, care a aparut anterior in emisiunea „Holland's Next Top Model”, si-a sarbatorit victoria intr-o postare de sambata pe Instagram.

„Este ireal, dar ma pot numi @missnederland 2023”, a scris Kolle. „A fost un proces educativ si minunat, anul meu nu mai poate merge prost. Sunt atat de mandra si fericita incat nu pot sa descriu", a continuat ea. „Mi-am facut comunitatea mandra si am aratat ca se poate".

Cum arata Theo Rose la aproape o luna de cand l-a adus pe lume pe Sasha Ioan. Artista are o silueta de invidiat - FOTO

Dupa ce a multumit juriului, colegelor ei finaliste, familiei si prietenilor, Kolle le-a spus fanilor: „Si oriunde te-ai afla in lume, vreau sa fiu acolo pentru tine si sa fiu exemplul care mie insami mi-a lipsit cand eram mica. Haideti sa ne pregatim de @missuniverse. Sunt atat de emotionata!".

Concursul din 2023 va fi primul care va permite femeilor casatorite si femeilor cu copii sa concureze.

Articole din aceeasi categorie