24.10.2023
O altfel de premiera la Teatrul Fara Nume! Prin ce se deosebeste „Mahamaya electronic devices” de alte spectacole: „Sunt subiecte tabu” - VIDEO

Un ecran, patru protagoniste si teme tabu. La Teatrul Fara Nume a fost pregatit un spectacol in care personaje propriu-zise nu exista. „Mahamaya electronic devices” se numeste premiera, iar actorii au un dialog cu publicul. Mai multe detalii afla din cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

La montarea spectacolului „Mahamaya electronic devices” au lucrat 3 regizori: din Republica Moldova, Ucraina si Rusia.

„Am fost invitat pentru montarea spectacolului in varianta romana. Spectacolul face parte dintr-un proiect mai mare si mai larg. Piesa este foarte diferita, cel putin pentru mine si este o experienta noua”, a spus Alexandru Rusu, regizor.

Ce porecla avea in trecut Igor Sirbu, dar si ce il enerveaza cel mai mult pe Eduard Malareu la colegul sau de scena - VIDEO

Desi personaje propriu-zise nu exista, cei patru protagonisti apar in scena, punand si raspunzand la intrebari existentiale, precum: „Sunt subiecte tabu cum ar fi: avortul, conflictele, posesivitatea. Sunt extrem de multe mesaje”, a mentionat Alexandru Rusu.

Protagonistele au fost surprinse la repetitii, pe scena Teatrului Fara Nume. Actritele au marturisit ce emotii au si prin ce se deosebeste „Mahamaya electronic devices” de alte spectacole in care au jucat.

„Se deosebeste prin faptul ca nu avem personaj. Suntem un instrument prin care transmitem o informatie necesara, benefica”, a povestit Nicoleta Zghibarta, actrita.

Horoscop 24 octombrie 2023. Zodia care va trece printr-o schimbare radicala

Desi pare usor sa reciti versuri invatate pe de rost, realitatea este alta. „Ne-a fost foarte greu sa invatam textul”, a explicat Mihaela Popescu, actrita.

In perioada 22-29 octombrie, la Teatrul Fara Nume se desfasoara proiectul „Teal House in Moldova”, avand ca obiectiv schimbul cultural intre Republica Moldova si Polonia.

Articole din aceeasi categorie