31.08.2023
Imagini inedite! Ambasadorul UE in Republica Moldova a interpretat in limba romana o piesa rock pe versurile lui Grigore Vieru - VIDEO

De Ziua Limbii Romane, ambasadorul Uniunii Europene in Republica Moldova a adus un omagiu acesteia. Janis Mazeiks a cantat in romana o piesa rock pe versurile lui Grigore Vieru.

Ambasadorul UE in Republica Moldova a fost inspirat de piesa „Dzimta Valoda”, compusa in anii ’90 de formatia letona Livi, ale carei versuri sunt de fapt traducerea poeziei „In limba ta” de Vieru. Ambasadorul a folosit poezia originala, dar si melodia, extrem de populara in tara sa de origine.  

„Poti aduce omagiu limbii romane in cele mai diverse moduri. Ambasadorul UE la Chisinau, Janis Mazeiks, a decis sa o faca, interpretand versuri de Grigore Vieru pe muzica rock. Asa cum am promis, te invitam sa urmaresti premiera cantecului interpretat de ambasador cu ocazia Zilei Limbii Romane”, este mesajul trasmis pe Facebook de catre Delegatia UE in Republica Moldova.

Imagini adorabile! De Ziua Limbii Romane, fiul Anisoarei Loghin, Raul, recita Imnul Republicii Moldova - VIDEO

Ziua Limbii Romane se sarbatoreste in Romania si Republica Moldova la data de 31 august. Sarbatoarea a inceput sa fie celebrata in 1990 sub numele de „Limba noastra cea romana” sau „Ziua limbii romane”. 

Arestarea lui Donald Trump, ultima picatura pentru Melania. Ce decizie ar urma sa ia sotia fostului presedinte al Statelor Unite ale Americii

In 1994 guvernul a decis schimbarea denumirii initiale in „Limba noastra”, modificare determinata de prevederile art.13 din Constitutia Moldovei. In 2004 Parlamentul a decis comasarea sarbatorii cu Ziua Independentei, comasare care nu a mai avut loc.

Articole din aceeasi categorie