14.10.2024
„Hramul Oraşului Chișinău”, „Retro Party! La Butoiaș” sau concertul „Vreme trece, vreme vine”! Ce evenimente te așteaptă în această săptămână - FOTO

Evenimente variate care îmbină muzica, teatrul și distracția te așteaptă în această săptămână. De la „Hramul Oraşului Chișinău” la monodrama provocatoare „ADI”, și o petrecere retro plină de nostalgie, orașul te invită să te bucuri de momente unice alături de cei dragi. 

1. Hramul Oraşului Chișinău – tradiție și cultură în inima capitalei

Ziua de 14 octombrie va începe cu Liturghia de Hram, urmată de târguri și expoziții, oferind o diversitate de activități pentru întreaga familie.

În seara zilei, scena principală din PMAN va găzdui cele mai mari orchestre ale Chișinăului, conduse de dirijori iluștri: Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”; Orchestra Fraților Advahov; Orchestra „Fluieraș”; Camerata Chișinău; Chișinău Jazz Orchestra; Dorel Burlacu Band.

Publicul va avea ocazia să asculte artiști îndrăgiți de toate generațiile: Olga Ciolacu, Nina Crulicovschi, Zinaida Julea, Nicolae Glib, Mihai Ciobanu, Natalia Barbu, Satoshi, Magnat și Feoctist, formația Zdob și Zdub și mulți alții.

Invitata specială a serii va fi renumita interpretă din Letonia, Laima Vaikule.

2. Firicel de Busuioc 2024

La data de 17 octombrie, la Arena Chișinău, ora 19:00, mergi la spectacolul „Firicel de Busuioc” 2024.

„Firicel de Busuioc” este un spectacol aniversar, organizat în fiecare an. Spectacolul va îmbina muzica ușoară cu cea populară. În scenă vor ieși cei mai îndrăgiți artiști din Republica Moldova.

3. ADI de Constantin CHEIANU

Vino să descoperi un moment intim din ultimele zile ale lui Adolf Hitler, retrase în buncărul său, unde dialoghează cu mama sa, unica persoană care i-a oferit încredere. Această monodramă explorează obsesia, neîndurarea și negarea dezastrului, oferind o privire provocatoare asupra unei figuri istorice complexe. Totul va avea loc la data de 18 octombrie, ora 19:00, la „Ginta Latină” (Teatrul Fără Nume).

Moldoveanca Nadejda Căpățână a cântat „Respect” la Vocea României și a câștigat respectul antrenorilor. Alegerea ei a surprins pe toată lumea - VIDEO

4. Retro Party la Butoiaș

Întoarce-te în timp și retrăiește atmosfera vibrantă a anilor de aur, la cea mai așteptată petrecere retro a anului! Într-un cadru unic, plin de farmec și nostalgie, ești invitat să te alături pentru o seară extraordinară, unde muzica de colecție te va transporta în vremurile cele mai frumoase ale tinereții. Distează-te vineri și sâmbătă, la ora 19:00, la Restaurantul Butoiaș, Strada Calea Ieșilor 71, Chișinău.

5. Stand UP Show

Grăbește-te să rezervi o masă pentru Stand Up Show! Vineri, la data de 18 octombrie, 19:30, distrează-te împreună cu prietenii. 

Moldoveanul distins cu 3 titluri prestigioase în Filipine! De ce a ales Vladimir Palancica să poarte ie la ceremonia de decernare - FOTO

6. Tudor Gheorghe - „Vreme trece, vreme vine”

Savurează o seară de liniște și frumusețe spirituală cu Maestrul Tudor Gheorghe, Orchestra și Corul Concertino, dar și orchestratorul și dirijorul Marius Hristescu. Încheie săptămâna frumos, împreună cu persoanele dragi. 

Articole din aceeasi categorie