23.02.2021
Gheorghe Urschi - in procesul unui nou proiect. Ce pregateste Regele umorului moldovenesc? „Speram anul asta sa il dam gata!”

Fiica umoristului Gheorghe Urschi a scris o postare pe retelele de socializare in care a anuntat ca Regele umorului moldovenesc este in procesul editarii unei carti.

Citeste si :  Fotografie cu maestrul Gheorghe Urschi la aniversarea celor 73 de ani. „Sa traim clipa si sa luam ce este mai bun de la fiecare zi.”

„Lucram la cartea de versuri ale lui taticu. E un proiect demult visat de tata. Speram anul asta sa il dam gata!”, a scris fiica artistului, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta nu este prima carte a maestrului. Gheorghe Urschi a mai scris carti precum: „Dealul fetelor ”, „Insula adolescenței”, Scrieri” si altele.

Amintim ca in iunie 2011, Gheorghe Urschi a suferit un atac cerebral, urmand un an de spitalizare, printre care 4 luni la o clinica de reabilitare din Israel.

La 20 iulie 2012, Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a conferit titlul de „Artist al poporului” pentru succese in activitatea de creatie si merite in dezvoltarea genului satirico-artistic. Pe 18 ianuarie 2014, de ziua sa de nastere, Gheorghe Urschi a devenit cetatean de onoare al orasului Chisinau. Din 26 august 2019, artistul este Laureat al Premiului National. El este casatorit cu Maria Urschi. Are doua fiice, Laura si Liliana.

Citeste si :  Acasa la Geta Burlacu. Cum arata locul unde interpreta combina munca cu odihna? „Eu vreau sa traiesc 96 de ani si toate lucrurile pe care mi-i draga sa le fac acum, vreau sa le fac pana la 96 de ani”

Surse foto: Facebook, Google.com

Articole din aceeasi categorie