15.10.2023
Fiul sultanului din Brunei se pregateste de nunta. Cu ce se ocupa printul Abdul Mateen si cum este, de fapt, viata lui - FOTO

Abdul Mateen, fiul sultanului din Brunei, s-a descris odata ca fiind „un om cu picioarele pe pamant, caruia nu-i place sa etaleze averea familiei sale”. Insa o privire scurta asupra profilului de pe Instagram al tanarului print arata o lume plina de opulenta, cu iahturi, animale de companie exotice si avioane private.

Cum familia regala din Brunei a anuntat recent nunta printului in varsta de 32 de ani cu iubita lui Anisha Rosnah, care va avea loc in ianuarie 2024, atentia s-a indreptat catre unul dintre „cei mai ravniti burlaci” din Asia si logodnica lui antreprenoare.

Mateen, pilot si jucator de polo, cu peste 2,4 milioane de urmaritori pe Instagram, al saselea in linia succesiunii la tronul din Brunei, a fost comparat in trecut cu Printul Harry al Marii Britanii. Postarile sale pe Instagram arata o combinatie bizara de indatoriri oficiale si yachting, calatorii cu avioane private si sejururi la cele mai luxoase hoteluri din lume.

Dar el i-a intalnit pe multi dintre membrii familiei regale britanice si adesea il insoteste pe tatal sau, sultanul Hassanal Bolkiah, in vizite oficiale, inclusiv la incoronarea regelui Charles. De asemenea, a fost impreuna cu tatal sau si la nunta regala a printului iordanian Hussein bin Abdullah.

Sultanul Brunei nu este doar unul dintre cei mai longevivi monarhi din lume, ci si unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta, cu o avere neta de peste 27 de miliarde de euro, Potrivit The Independent.

Cum arata acum baietelul devenit model la varsta de 4 ani, datorita parului foarte des - FOTO

Printul Mateen este al patrulea fiu si al zecelea copil al sultanului, a carui mama este fosta sotie a acestuia Puan Hajah Mariam binti Haji Abdul Aziz. El are o relatie cu Rosnah de cativa ani, iar aceasta i-a fost alaturi la mai multe evenimente publice, cum ar fi nunta surorii lui Mateen, printesa Azemah Ni’matul Bolkiah, la inceputul acestui an.

Printul este in prezent pilot de elicopter in Royal Brunei Air Force, detinand gradul de maior. Este jucator pasionat de polo si a reprezentat Brunei la Jocurile din Asia de Sud-Est din 2017 si 2019.

Viitoarea lui sotie este nepoata unuia dintre consilierii de incredere ai sultanului, Pehin Dato Isa. Rosnah si-a cladit propriul drum ca antreprenoare de succes in Brunei, potrivit presei locale. Pe langa faptul ca isi conduce brandul de moda – Silk Collective – ea detine impreuna cu un apropiat o afacere in domeniul turistic, Authentirary.

Denis Roabes de la The Motans, adevaratul motiv pentru care a renuntat la Vocea Romaniei: „A fost o experienta foarte faina, foarte vasta, dar...”

Mateen si Rosnah sunt pasionati de fitness si au o viata activa. Rosnah este pasionata de gastronomie si are o pagina pe Instagram unde ofera sfaturi de cooking.

Ceremonia islamica a casatoriei lor va avea loc pe 11 ianuarie, iar receptia va avea loc pe 14 ianuarie. Cuplul regal va fi dus intr-o procesiune in capitala Bandar Seri Begawan.

Nu exista inca informatii despre numele de pe lista oficiala cu invitati la nunta, dar este de asteptat sa participe membri ai familiilor regale din intreaga lume. Familia regala din Brunei este monarhia conducatoare a acestui mic stat situat pe insula Borneo din Asia de Sud-Est.

Familia este una dintre cele mai bogate si mai influente din lume, in primul rand datorita rezervelor substantiale de petrol si de gaze naturale din tara.

Intr-un interviu acordat GQ Thailanda, Mateen s-a descris ca fiind „amuzant, ciudat, dar intr-un mod bun, simpatic si modest”.

In 2010, printul si-a inceput cariera militara la Academia Militara Regala Sandhurst din Marea Britanie, absolvind la varsta de 19 ani. Mai tarziu, el a spus pentru GQ ca aceasta experienta a ramas una dintre cele mai pretuite din viata lui.

Printul a obtinut ulterior o diploma de master de la Scoala de Studii Orientale si Africane (SOAS) a Universitatii din Londra. Tot pe Instagram se vede ca este pasionat si de box, fotbal, golf, arte martiale si alte sporturi. De asemenea, si-a aratat online si fascinatia pentru animale salbatice si pasiunea pentru masini.

Potrivit Vietnam Times, el este o prezenta obisnuita la cursa anuala de noapte de Formula 1 din Singapore, un eveniment de prim rang. Sultanul insusi este cunoscut pentru propria sa colectie de masini. Hotcars a scris in februarie ca „numarul exact de masini din colectia Sultanului Brunei variaza in functie de surse, dar unii spun ca ar avea 7.000”.

Mateen este un adept al stilului vestimentar occidental si este clientul croitorilor celebri din Londra.

Dar stilul lui de viata atrage si multe critici in tara conservatoare. Un comentator de pe Reddit a scris: „Acesti membri ai familiei regale ar trebui sa tina cont de faptul ca actiunile lor se reflecta asupra Bruneiului, care a ales sa se prezinte ca o tara islamica stricta, care respecta Sharia”.

Articole din aceeasi categorie