21.09.2022
Filmul „Carbon”, inaintat pentru premiile Oscar la categoria Lungmetraj International! Afla ce declaratii a facut regizorul filmul despre acest succes

Potrivit IPN, Filmul „Carbon” in regia lui Ion Bors a fost inaintat la Premiile OSCAR, editia 95, la categoria „Lungmetraj International” (International Feature film). Decizia a fost adoptata de catre membrii prezenti ai Comitetului din Republica Moldova pentru selectarea si inaintarea filmelor la categoria „International Feature Film” a Premiilor OSCAR.

Comitetul s-a convocat pe 9 septembrie, la Chisinau, cu scopul selectiei si inaintarii spre concurs a unui film reprezentativ realizat in Republica Moldova. Printre membrii comisiei s-au numarat regizorii Andrei Dumbraveanu si Vlad Druc, producatorul Virgil Margineanu, actorul Petru Hadarca,dar si cunoscutul compozitor Eugen Doga.

„Ne simtim onorati ca am fost selectati. Nici nu mi-am imaginat cand am initiat proiectul ca asa ceva e posibil. Acum, in proiectul CARBON, a aparut noi scopuri si anume de a ne concentra asupra realizarii tuturor cerintelor impuse de catre comitetul Oscar pentru a ajunge la festival.”, a mentionat regizorul Ion Bors.

Vedeta TikTok-ului, Dina Saeva a raspuns la cea mai populara intrebare a urmaritorilor sai. Vedeta a recunoscut daca se afla in prezent intr-o relatie: „Este o experienta noua pentru mine”

Cea de 95-a editie a premiilor Oscar va avea loc pe 12 martie 2023, la Dolby Theatre de la Ovation Hollywood.

Filmul „Carbon” pune in prim-plan povestea unui tanar tractorist pe nume Dima, care din simpla dorinta de a-si construi o viata mai buna alaturi de iubita sa, porneste pe un drum periculos, la capatul caruia asteapta sa-si vada visurile implinite.

„O descoperire sinistra transforma calatoria lui Dima intr-o aventura absurda, plina de situatii jenante in care eroul se ciocneste de indiferenta, goana dupa profit si prostia oamenilor din jurul lui. Din toata aceasta poveste, Dima invata un lucru important – „sa fii om!”, lectie care, pana la urma, reuseste sa-i schimbe viata!”, se povesteste in descrierea trailer-ului.

Iubeste viata si nu a avut niciodata depresie! Afla intr-un interviu de suflet cine este iubitul Darei, dar si ce a motivat-o sa faca muzica: „La fiecare etapa exista oameni care te motiveaza, chiar si atunci cand incearca sa te descurajeze.”

Articole din aceeasi categorie