04.04.2023
Expozitie in cinstea lui Gheorghe Urschi, de ziua umorului! Vezi cum se simte maestrul: „Lucram pentru partea in care sa se simta mai bine...” - VIDEO

De ziua umorului, Gheorghe Urschi a avut parte de o expozitie spectaculoasa, cu genericul Scriitorii promotiei ‘70. Fotografii, manuscrise, imagini din arhiva, au putut fi admirate in cadrul evenimentului. Cine a organizat expozitia si ce amintiri au depanat prietenii si familia maestrului, afla din reportajul marca O Seara Perfecta.

„Muzeul National al Literaturii Romane, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova si familia, am ales aceasta zi pentru ca e ziua nationala a umorului. E dintre putinii scriitori si actori, regizor, oameni de teleiziune, oameni de teatru, au creeat in zona umorului. Am vrut sa-l bucuram pe maestrul Gheorghe Urschii.”, a spus Maria Sleahtitchi, scriitoare. 

Sarbatoare in familia lui Radu Sirbu! Fiica cea mica a interpretului si-a sarbatorit ziua de nastere. Vezi ce a publicat acesta pe retelele sociale - FOTO

Familia lui Gheorghe Urschi a rascolit arhiva pentru a gasi cele mai semnificative lucruri din viata si opera artistului: „Impreuna ne-am gandit la un concept, sa fie si Urschii scriitorul, traducatorul, actorul si dramaturgul. Mai multe chestii care vrm sau nu vrem, harul lui Gheorghe Urschi are o multitudine de realizari. Este prima noastra experenta, ma refer la familie. Am mers si la vila, am scotocit si prin garajuri. Sunt zone in care de cand tata ii bolnav nu am intrat. Cu acordul lui am gasit si masina de tapat, am gasit si tablou, fotografii. Tatei i-a placut, am fost ieri aici cu tata, s-a induiosat, i-a dat si o lacrima.”

Prietenii si colegii de breasla ai maestrului au depanat amintiri si au povestit despre personalitatea lui Gheorghe Urschi, care a cucerit o tara intreaga: „El avea si are un spirit al dreptatii. Nu stiu un alt om atat de iubit si atat de asteptat ca Gheorghe Urschi. El lua in deradere prostia omeneasca, viciile noastre, bautul.”/ „Sa critici sistemul si sa faci umor si sa faci satira ca sa te creada publicul, pentru aceasta este nevoie de talent si de curaj. Sanatate ii urez.”

Lia Taburcean, protejata de talismanul pe care i l-a daruit soacra ei! Interpreta a facut dezvaluiri sincere despre relatia ei cu mama sotului - VIDEO

Fiica lui Gheorghe Urschi a marturisit despre starea de sanatate a acestuia: „Cele doua COVID-uri prin care tata a trecut si-au lasat amprenta. Lucram pentru partea in care sa se simta mai bine, prin niste vitamine si tratamente. La starea tatei lucrurile nu sunt atat de simple.”

Articole din aceeasi categorie