02.03.2020
Eurovision Moldova 2020: Cu ce impresii au ramas participantii. Yuliana Scutaru, sotia lui Pasha Parfeni: „Totusi, vreau sa remarc votul „ciudat” al juriului.”

Pe 29 februarie, Moldova si-a ales reprezentantul care va merge la Rotterdam.

Invingatoare a iesit Natalia Gordienko cu piesa ei semnata de Filip Kirkorov si Dimitris Kontopoulos - Prison. Rezultatul final a cumulat voturile juriului si rezultatele televotingului. Natalia Gordienko a primit 12 puncte atat de la juriu, cat si de la telespectatori.
Pe locul II s-a plasat Pasha Parfeni, iar Maxim Zavidia a fost clasat pe al treilea loc.
Citeste si: S-a decis! Natalia Gordienko va reprezenta Moldova la Eurovision Song Contest 2020, care va avea loc la Rotterdam
Imediat dupa ce a aflat rezulatele, Natalia a venit cu un mesaj de multumire pentru cei care au sustinut-o. „Prieteni, prieteni, prieteni!!! Ce fericita sunt! Multumesc fiecaruia dintre voi!
Visul meu se va realiza. Voi merge la Rotterdam la Eurovision cu show-ul meu. Astazi ma distrez si rad cu gura pana la urechi! Mai departe avem multa munca. Ne asteapta cateva luni de pregatire serioasa. Ma simt responsabila si de increderea voastra. Voi face tot ce imi sta in putere pentru a va face mandri de mine si de tara noastra.Va cuprind!”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.
Un alt favorit al competitiei, Pasha Parfeni s-a clasat pe locul II cu melodia sa My Wine. Mai multi internauti si-au exprimat dezamagirea si regretul ca artistul nu a reusit sa ia trofeul. El nu a oferit comentarii, insa sotia sa, Yuliana Scutaru, a avut cate ceva de zis la acest subiect intr-o postare pe Facebook. 
„Multumim tuturor pentru voturi si sustinere, am simtit-o si apreciem mult fiecare mesaj. Ce tine de rezultatele #Eurovisionmoldova2020. E atat de controversata situatia... sunt atatea opinii si reactii... ipoteze si teorii, incat putine sanse sa dea cineva vreodata de adevar. Insa avem cateva fapte.
Eu personal am primit o sumedenie de mesaje, printscreenuri care aratau ca nu merg voturile catre Pasha. Ulterior am vazut sub postarile altor participanti aceleasi mesaje. Si nu e vorba de balanta contului - oamenii isi suplineau conturile imediat, chiar daca balanta era pozitiva din start - incercau sa intervina prompt cu ce puteau. Nu exclud ca astfel de situatii au fost in cazul FIECARUI participant, dar am dubii ca in egala masura...
Nu vreau sa scriu din perspectiva pur subiectiva, desi nu am de ales - sunt sotia unuia dintre favoritii Eurovision Moldova. Admit ideea ca oamenii sunt diferiti si au gusturi diferite, care nu neaparat sa corespunda asteptarilor noastre. Totusi, vreau sa remarc votul „ciudat" al juriului. Nu ma refer doar la Pasha. Au mai fost prestatii faine, jurizate cel putin straniu. Au fost si voci feminine superbe, care nici pe aproape nu au primit punctajul Nataliei de la juriu... Sa fie oare din cauza valentei numelui? Nu cred.
Cel putin aceasta situatie ne demonstreaza inca o data in ce fel de tara traim... Si ne pune pe ganduri de duca tot mai des, pe tot mai multi dintre noi. Pentru a va convinge - cititi careva dintre postarile altor participanti. E trist. Evident ca de fiecare data castiga doar unul, restul raman suparati, si doar cineva reuseste sa savureze insasi procesul, indiferent de rezultat. Dar de data asta situatia chiar seamana izbitor de mult cu cea, in care ucraineanul Eduard Romanyuta ne-a „reprezentat tara" la Eurovision in 2015. Hmm, oare ce reprezentativ moldovenesc a dus el la ESC2015? Dar ce va duce Natalia anul asta? Plus ca mai e si acuzata de plagiat piesa... Bine macar ca fata e din Moldova... in rest - un produs creat si realizat de cine vrei, numai nu de moldoveni. Pentru ca la noi nu are cine crea (?)... sau nu are Moldova nevoie de oamenii care pot crea, si inca au curajul si perseverenta sa o mai faca?
In fine, este vorba asta ruseasca: "после драки кулаками не машут".
Sa nu „fluturam" si noi din pumni.
Am scris si eu asa, o concluzie ca la sfarsit de aventura, nu o luati prea in serios ;)
Viata le aranjeaza pe toate cum trebuie. Probabil Natalia avea mai mare nevoie de aceasta victorie acum. Si si-a asigurat-o asa cum a stiut ea mai bine.
Sa nu uitam ca e doar un concurs, si norocos e cel, care poate sa ia cu el mai mult decat locul 1!
Succes creatorilor, nu va lasati demotivati!
Peace! Love! Inspiration!”
Si actrita Ionela Hadarca nu a lasat fara atentie febra Eurovisionului: „Da, eu nu sunt expert in muzica. Si ma pis pe Eurovizion, eu nu-l privesc.
Mie pur si simplu mi-a fost tare obijduitor pentru Pasa. Eu stiu cum e sa aplici la un job si sa auzi:„tu ai fost cea mai buna la interviu, dar intelegi, noi avem deja persoana pentru pozitia asta.”
Sau sa vii la proba scrisa si sa vezi alaturi de tine cum cineva copiaza in comp raspunsurile pregatite din timp.
Nu e despre Eurovizion, e despre un fenomen intreg care ne caracterizeaza.
Iar ce tine de astia care cuvanteaza cum „oi, influencerii, fuuuu, numa atata stiu-sa lehaiasca pe fb” (desi eu niciodata nu m-am considerat influencer), vreau sa va zic ca nu este niciunul, dar absolut niciunul din ei care sa nu fi apelat sa-i promovez produsul, evenimentul sau cauza.”, a zis Hadarca.
Interpreta Olia Tira insa s-a declarat cucerita de prestatia lui Maxim Zavidia. Acesta a cantat piesa sa Take Control, care l-a urcat pe al treilea loc. „Max Zavidia e cel mai bun. Interpretare impecabila, imagine curata. Merita sa reprezinte tara. Am savurat energetica voastra. Intr-un cuvant: TARE.”
Dianna Rotaru a ramas plina de energie si cu zambetul pe buze chiar si dupa aflarea rezultatelor, care nu au pozitionat-o decat pe pozita a sasea. „Fiecare artist este CAMPION pentru oamenii lui!”, a scris ea.
Participantii Denis Midone, Maria Ciolac, Sasha Letty, Irina Kit si Alexandru Cibotaru nu au reusit sa adune niciun punct in centralizatorul de jurizare.
Sursa foto: Facebook.com
Articole din aceeasi categorie