06.12.2023
Doliu in lumea muzicii! Un artist celebru s-a stins din viata - FOTO

Chitaristul britanic Denny Laine, cofondator al trupei The Moody Blues in anii 1960 si al formatiei Wings, alaturi de sotii Paul si Linda McCartney, dupa destramarea trupei The Beatles, a murit marti la varsta de 79 de ani, a anuntat sotia acestuia lui.

Pe contul de Instagram al sotului ei, Hines a facut public decesul muzicianului din cauza unei boli pulmonare, o „pneumopatie interstitiala imprevizibila si agresiva”.

„Am fost la capataiul lui, tinandu-l de mana, in timp ce ii cantam melodiile preferate de Craciun (...) in timp ce se afla, saptamana trecuta, la terapie intensiva”, a scris ea, publicand o fotografie alaturi de sotul ei.

Pe Instagram, Paul McCartney s-a declarat „foarte intristat de aflarea vestii despre moartea (fostului sau) coleg de trupa” din Wings, formata in 1971 cu sotia sa, Linda McCartney, dupa separarea The Beatles in 1970, informeaza Agerpres.

McCartney l-a descris pe Laine drept un „un cantaret si un chitarist exceptional” si si-a amintit ca a compus impreuna cu acesta hitul lor mondial din 1977 „Mull of Kintyre”.

„Ne indepartasem, dar in ultimii ani ne-am reconectat si am impartasit amintiri", a scris faimosul cantaret britanic in varsta de 81 de ani.

Reactia lui Paul McCartney

Cel mai cunoscut album al trupei Wings, care s-a aflat pe primele locuri in topurile din Marea Britanie si SUA, a fost „Band on the Run" din 1973. Trupa a rezistat pana in 1981.

Denny Laine s-a nascut in octombrie 1944 la Birmingham, in Anglia, sub numele de Brian Hines, si se spune ca a inceput sa cante la chitara la o varsta foarte frageda, influentat de Chuck Berry si de Django Reinhardt.

Ce spune sora Ronei Hartner dupa ce fostul sot al actritei a spus ca vrea sa se ocupe de fiica lui: „Vrea sa o indeparteze de familie”

A fondat The Moody Blues in 1964 impreuna cu pianistul Mike Pinder, o trupa de rock progresiv si psihedelic inca activa oficial, desi majoritatea membrilor sai initiali au decedat.

Paul McCartney a evocat pe Instagram „excelentele amintiri din timpul petrecut (cu) Denny cand cei de la The Beatles erau in turneu cu The Moody Blues”, trupa pe care Laine a parasit-o in 1965, dupa albumul de debut.

Articole din aceeasi categorie