14.01.2020
Doliu in cultura din Moldova. Renumitul interpret, Stefan Petrache, a decedat: „Adio, maestre...”
Ziua de ieri a venit cu o veste trista pentru cultura moldoveneasca. Artistul emerit al Republicii Moldova, Stefan Petreche, s-a stins din viata la varsta de 70 de ani.

Anuntul a fost facut de fiica maestrului, Stefania. „Azi seara a decedat tatal meu Stefan Petrache...”, a scris aceasta pe contul sau de Facebook.

Dupa aflarea vestii, mai multe persoane publice si vedete si-au exprimat regretul si condoleantele pentru trecerea in nefiinta a marelui artist basarabean.

Stefan Petrache s-a nascut pe 8 mai 1949 in satul Vanatori, raionul Nisporeni. Artistul a fost vocalistul trupei „Noroc”, in trecut fiind solistul trupelor „Orizont”, „Contemporanul” si „Plai”.

Image result for stefan petrache

In 1986 Stefan Petrache a devenit artist emerit. A inregistrat multe piese muzicale populare in Republica Moldova, cum ar fi: Eu vin, Adevaruri, Si daca ramuri bat in geam, In august, Chemarea casei parintesti, De-as avea.

Potrivit wikipedia.org, inca din anul 2009, Stefan Petrache suferea de diabet zaharat, care i-a afectat tot organismul, maladia, dar si stresul i-au provocat o forma grava de neurodermita – inflamatie cutanata cronica de origine nervoasa.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie