11.10.2023
De Ziua Vinului, un Tribut Rara Neagra adus de Chateau Purcari! Victor Bostan: „Acest soi a fost dat uitarii. Noi in 2003 am reusit sa...” - VIDEO

Ziua Vinului a fost un motiv in plus pentru un grup renumit de vinarii de la noi, sa se intalneasca cu prietenii si sa-si bucure vizitatorii nu doar cu licori fine, ci si cu un tribut Rara Neagra. Datorita lor, soiul de vita de vie a renascut, iar astazi ne delectam cu arome de exceptie. Despre ce este vorba, afla din cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

„Noi am reusit astazi sa facem un masterclass, o prezentare pentru soiul rara neagra. Putem spune ca suntem parintii acestui soi in perioada moderna a vinificatiei in Republica Moldova incepand cu anii 2000”, a mentionat Victor Bostan, director general al grupului de vinarii Purcari.

Prin multa munca, au combinat trecutul cu viitorul si au reconstituit calatoria inedita a semintei de Rara Neagra, de la sadire pana la crearea vinului. „Acest soi a fost dat uitarii. Noi in 2003 am reusit sa strangem ultimii ochi din orgazile si podgoria oamenilor si am inceput aceasta multiplicare, altoire”, a spus directorul general al grupului de vinarii Purcari.

Este mama, profesoara, actrita, model si le reuseste pe toate! Afla povestea moldovencei Lucia Zurkinden care in curand va reprezenta tara noastra la un concurs de Miss - VIDEO

Profunzimea patrimoniului vinicol al Moldovei poate fi descoperit prin soiul Rara Neagra - un simbol al traditiilor seculare si al maiestriei vinificatiei. „Acest soi nobil se regaseste in mai multe vinuri Purcari, inclusiv Rara Neagra Nocturne, Vinohora Rosie”, a adaugat Victor Bostan.

Vizitatorii au format randuri la standurile vinariei pentru a degusta vinurile rafinate si a asculta sfaturile specialistilor. „Degustarea este un proces intelectual, participa mintea in primul rand. Cel mai renumit cupaj din Republica Moldova este Negru de Purcari. Este un vin emblema, un vin rosu din recolta anului 2020. Este servit la mai multe case regale”, a spus Andrei Cibotaru, wine blogger.

„Am reusit sa degustez 4 vinuri, toate mi-au placut foarte mult, dar bineinteles Rara Neagra e vedeta acestui eveniment. El m-a impresionat cel mai mult. Desi il cunosteam, dar atmosfera si informatiile pe care le primim de la moderatorul evenimentului, fac gustul si savoarea acestui vin mai deosebit”, a povestit Mihaela Cirnov, jurnalist.

„Este nobil si asta imi place. Gama Nocturne imi place cel mai mult”, a mentionat Natalia Bezvoleva, strategist digital.

 

Doina Sulac si Isidor Tanase si-au botezat copilul! Cine sunt nasii care au fost alesi sa fie parintii spirituali ai micutului Luca - VIDEO

*Acest articol este un produs comercial

Articole din aceeasi categorie